Μπλόκο του Πούτιν στις Mercedes των βουλευτών: Κόβει τη βενζίνη σε όσους δεν οδηγούν Lada

Mercedes Russia

Τις αγαπημένες τους Mercedes θα πρέπει να αποχωριστούν οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη της Ρωσίας από την 1η Ιανουαρίου, αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν δωρεάν βενζίνη.

Με προσωπική απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, την 1η Ιανουαρίου 2024 μπαίνει σε ισχύ ένα νέο μέτρο απαγόρευσης της δωρεάν βενζίνης που ισχύει για τους βουλευτές και τους υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς, εάν αυτοί οδηγούν μη ρωσικά αυτοκίνητα.

Στόχος του Πούτιν είναι να ενισχύσει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία έναντι των δυτικών κατασκευαστών και για αυτό το λόγο από το περασμένο φθινόπωρο έχουν ενημερωθεί όλες οι αρχές απ’ άκρη σε άκρη της Ρωσίας ότι με τη νέα χρονιά θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Russian Cars

Έτσι λοιπόν με το ξεκίνημα του νέους έτους η κρατική Δούμα θα σταματήσει να δέχεται τις αιτήσεις για τη δωρεάν βενζίνη και άλλα έξοδα κίνησης που αφορούν σε αυτοκίνητα που δεν προέρχονται από ρωσικές εταιρείες ή αυτοκινητοβιομηχανίες που τα κατασκευάζουν στη χώρα.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα μια λίστα με τις μάρκες που θα πρέπει να οδηγούν οι ανώτατοι και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ρωσικές Lada, UAZ, Moskvitch και Aurus, καθώς και οι κινέζικες Evolute και Haval.

Lada plant
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι γνωστό άλλωστε ότι λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όλες οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες πλην των κινεζικών, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο διεθνές μπλοκάρισμα των εξαγωγών προς τη Ρωσία που ισχύει ως ένα παγκόσμιο μέτρο κατά του πολέμου του Πούτιν, ενώ παράλληλα, σταμάτησαν και τη λειτουργία όσων εργοστασίων είχαν στη χώρα.

Θέλοντας να απαντήσει σε αυτό, ο Πούτιν κρατικοποίησε τα εργοστάσια που είχαν εκεί οι ξένες μάρκες όπως η Toyota, η Volkswagen και η Renault, ώστε να δώσει ώθηση στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει πλέον εκεί αυτοκίνητα.

Aurus Senat Putin

Ο ίδιος μάλιστα τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να χρησιμοποιεί τις αγαπημένες του λιμουζίνες της Mercedes για τις μετακινήσεις του και πλέον μετακινείται με τη περίφημη λιμουζίνα Senat της ρωσικής Aurus.

Και, με το νέο μέτρο, ο «Τσάρος» της Ρωσίας, στοχεύει στο να σταματήσει τις εισαγωγές αυτοκινήτων της Mercedes, της BMW και άλλων premium δυτικών μαρκών που έκαναν πολλά ανώτερα και ανώτατα κρατικά στελέχη τη φετινή χρονιά για να τα χρησιμοποιήσουν στις μετακινήσεις τους, ώστε να ωθήσουν περισσότερους στο να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ