Μπλόκο της Τροχαίας στο Ribas για κόντρες: Κατασχέσεις οχημάτων και αυτόφωρο στους παραβάτες

μπλόκο τροχαίας

Πάνω από 240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν χθες από την Τροχαία σε μπλόκο για κόντρες κατά μήκος του οδικού άξονα της παραλιακής.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Τροχαίας Καλλιθέας και Α΄ Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή Αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν 241 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις του Ν.2696/99 «Περί Κ.Ο.Κ.», εκ των οποίων οι 4 σε βαθμό πλημμελήματος, ως ακολούθως:

Μη χρήση κράνους: 35
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 5
Πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών: 4
Πραγματοποίηση αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας: 2
Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: 1
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 1
Ανασφάλιστο όχημα: 2
Στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης: 4
Μη εφοδιασμός με αποτελεσματικό σιγαστήρα: 5
Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου: 2
Μη εφοδιασμός με καθρέπτες: 4
Μη τοποθετημένη/δυσδιάκριτη κρατική πινακίδα: 5
Μη προβλεπόμενοι υαλοπίνακες (φιμέ): 2
Λοιπές παραβάσεις: 13

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 33 ζεύγη πινακίδων και 16 μονές πινακίδες κυκλοφορίας και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας και 45 άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα 2 εξ αυτών.

Ακόμη, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 2 οδηγοί, με την αιτιολογία των εξαιρετικά επικίνδυνων ελιγμών.

μπλόκο τροχαίας

Συγκεκριμένα, ο ένας εξ αυτών, οδηγός αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων στο ύψος της χ/θ 30,5 της Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου (RIBAS) δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, που του έγινε από τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα, ενεργώντας αναστροφή και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, διαταράσσοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Ο έτερος οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας υψηλού κυβισμού, κινούμενος επί της Λ. Ποσειδώνος, ρεύμα προς Γλυφάδα δε συμμορφώθηκε ομοίως σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη ερυθρό φως σηματοδότη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ