Το μπλόκο της ελληνικής αστυνομίας από το οποίο δεν ξεφεύγει κανείς

έλεγχοι τροχαίας καλλιμάρμαρο

Ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας επέλεξαν τις προηγούμενες ημέρες οι άνδρες της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξαπολύσουν κύμα ελέγχων για τροχαίες παραβάσεις.

Συνεχίζονται οι στοχευμένες δράσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με στόχο την αντιμετώπιση των παραβάσεων που συνδέεονται με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και διαταράσσουν την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι το τετραήμερο 30/5 έως και 2/6/2024 υλοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύο του Λεκανοπεδίου 14.342 τροχονομικοί έλεγχοι, με τις συνολικές παραβάσεις να ανέρχονται 4.437.

Ορισμένοι από τους ελέγχους διενεργήθηκαν έξω από το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), στη Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ρεύμα προς Χίλτον, με την ΕΛΑΣ να δημοσιεύει σχετικό βίντεο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται σε αυτό, οι αστυνομικοί της Ο.Ε.Π.Τ.Α. είχαν ακινητοποιήσει δεκάδες αυτοκίνητα, προχωρώντας σε ενδελεχείς ελέγχους που περιελάμβαναν αλκοτέστ. Παράλληλα, φαίνεται ότι επιστρατεύτηκαν μέχρι και… ντεσιμπελόμετρα, δηλαδή συσκευές για τη μέτρηση του ήχου που εκπέμπουν τα τα ΙΧ από την εξάτμισή τους.

Οι παραβάσεις του τετραημέρου

Όσον αφορά τα αλκοτέστ, η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι συνολικά το τετραήμερο 30/5 έως και 2/6/2024 για 16 οδηγούς διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα τους κυμάνθηκε άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα, μετρηθέντες με συσκευή αλκοολομέτρου (πλημμέλημα και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 180 ημέρες).

Για 44 οδηγούς διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα τους κυμάνθηκε από 0,40 έως 0,60 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα, μετρηθέντες με συσκευή αλκοολομέτρου (διοικητικό πρόστιμο 700,00 €, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 ημέρες και -9- βαθμοί Σ.Ε.Σ.Ο.),

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για 150 οδηγούς διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα τους κυμάνθηκε από 0,25 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα, μετρηθέντες με συσκευή αλκοολομέτρου (διοικητικό πρόστιμο 200,00 € και -5- βαθμοί Σ.Ε.Σ.Ο.).

Ντεσιμπελόμετρο

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του ΚΟΚ, ο οδηγός αυτοκινήτου που προκαλεί υπερβολικό θόρυβο, τιμωρείται με πρόστιμο 200 ευρώ και με αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:
• -282- παραβάσεις μέθης,
• -41- για παραβίαση σηματοδοτών,
• -371- για υπερβολική ταχύτητα,
• -14- για επικίνδυνους ελιγμούς,
• -135- για  μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• -439- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• -33- για χρήση κινητού,
• -120- για ΚΤΕΟ,
• -34- για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου,
• -120- για παρεμπόδιση ράμπας ΑΜΕΑ,
• -1.132- σταθμεύσεις και
• -1.716- λοιπές παραβάσεις,

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά αφαιρέθηκαν 271 ζεύγη πινακίδων, 497 άδειες κυκλοφορίας, 647 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 616 οχήματα εκ των οποίων 59 μεταφέρθηκαν με γερανό.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ