Ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Εξελίσσουν μπαταρία με αυτονομία άνω των 2.000 χιλιομέτρων

charging100

Κινεζική εταιρεία αναπτύσσει μια ιδιαίτερα αποδοτική μπαταρία στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η απόσταση που μπορεί να διανυθεί μεταξύ των φορτίσεων είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα άτομα εξακολουθούν να διστάζουν να αγοράσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την YouGov στη Γαλλία, τη Φινλανδία, την Ιταλία και τη Γερμανία, το 58% των ερωτηθέντων ανέφερε την αυτονομία ως ένα από τα κύρια εμπόδια για την αγορά αυτού του τύπου οχήματος. Με στόχο να αυξήσει σημαντικά την απόσταση που μπορούν να επιτύχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η κινεζική εταιρεία Talent New Energy ανέπτυξε μια μπαταρία στερεάς κατάστασης που είναι πολύ καινοτόμος στα χαρτιά. Μάλιστα «υπόσχεται» ενεργειακή πυκνότητα σημαντικά υψηλότερη από αυτή των συσσωρευτών που διατίθενται στην αγορά και θα επέτρεπε να διανύσει κανείς περισσότερα από 2.000 km με μία μόνο φόρτιση!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά υλικά για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας

Για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας της , η εταιρεία εξηγεί ότι έχει κάνει πολλές βελτιώσεις σε όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν τους συσσωρευτές ημιαγωγών. Η κινεζική εταιρεία διευκρινίζει ότι έχει επιλέξει μαγγάνιο πλούσιο σε λίθιο στο θετικό ηλεκτρόδιο και ένα σύνθετο λίθιο που είναι τόσο φαρδύ όσο και λεπτό στο αρνητικό ηλεκτρόδιο. Ο ηλεκτρολύτης, από την πλευρά του, είναι κατασκευασμένος από ένα σύνθετο υλικό με βάση οξείδιο που έχει σχεδιαστεί για να επιλύει προβλήματα σύνθετης αντίστασης που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση των μπαταριών στην αγορά. Εκτός από τα υλικά, η εταιρεία εξηγεί ότι έχει εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο μετάδοσης ιόντων και ηλεκτρονίων στην κάθοδο της μπαταρίας της, προκειμένου να βελτιώσει τη μετανάστευση των φορτισμένων σωματιδίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτονομία μεγαλύτερη από 2.000 χλμ.

Με την σχολαστική επιλογή εξαρτημάτων και τη μείωση της σύνθετης αντίστασης, η κινεζική εταιρεία φέρεται να πέτυχε την ανάπτυξη μιας μπαταρίας στερεάς κατάστασης 120 Ah, με εξαιρετική ενεργειακή πυκνότητα 720 Wh/kg, διπλάσια από αυτή των μπαταριών WeLion. Χάρη στην ενεργειακή πυκνότητα και την ικανότητα αποθήκευσης του συσσωρευτή του, το Talent New Energy εκτιμά ότι θα επέτρεπε σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να διανύσει απόσταση μεγαλύτερη από 2.000 χλμ. με μία μόνο φόρτιση. Σημειώστε ότι οι ημι-στερεές μπαταρίες που παράγει η WeLion είναι από τους πιο αποδοτικούς συσσωρευτές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έχουν ενεργειακή πυκνότητα 360 Wh/kg και η αυτονομία τους υπολογίζεται σε κάτι περισσότερο από 1.000 χλμ. Προορίζονται για ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας Nio.

Εκτός από τα στοιχεία σχετικά με την εξαιρετική απόδοση της μπαταρίας στερεάς κατάστασης, το Talent New Energy δεν έχει μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτή τη νέα τεχνολογία. Η εταιρεία απλώς ισχυρίστηκε ότι το προϊόν της σχεδιάστηκε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένα σχέδια για την ενσωμάτωσή του σε συγκεκριμένα μοντέλα. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο συσσωρευτής θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα λεωφόρος για να βελτιώσει σημαντικά την ελκυστικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων και να ενθαρρύνει την υιοθέτησή τους από μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Πληροφοριακά, η εταιρεία Talent New Energy ιδρύθηκε το 2018 και ειδικεύεται στην ανάπτυξη μπαταριών ημιαγωγών και υλικών για συσκευές αποθήκευσης ενέργειας με χρήση λιθίου. Έχει εργαστεί σε πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μπαταριών 200 MWh.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ