Μεγάλο «μπάσιμο» των Τούρκων στο αυτοκίνητο –Η δεύτερη νέα μάρκα που λανσάρουν

car production

Οι Τούρκοι, μετά την TOGG, παίζουν τα ρέστα τους με μια ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ετοιμάζει την πρώτη της κίνηση υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία TOGG δεν αποτελεί απλά το νέο φιλόδοξο εγχείρημα των Τούρκων για περαιτέρω εδραίωση στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, αλλά και τη σπίθα που άναψε το φυτίλι για την υλοποίηση και άλλων μεγάλων επενδύσεων στον χώρο των τεσσάρων τροχών.

Μία από αυτές φέρει την υπογραφή της Habas, ενός τουρκικού κολοσσού που δραστηριοποιείται -μεταξύ άλλων- στους τομείς της διανομής βιομηχανικού αερίου, χάλυβα, βαρέων μηχανημάτων και καυσίμων τύπου LNG/CNG και LPG.

Η Habas άδραξε την ευκαιρία να διεισδύσει στον χώρο του αυτοκινήτου, μετά την απόφαση της Honda να διακόψει την παραγωγή του Civic στην Τουρκία και να πουλήσει το εργοστάσιό της και άλλες εγκατάστασεις της στην πόλη Γκεμπτζέ (Λίβυσσα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Habas εργοστάσιο

Το φθινόπωρο του 2021, οι παραγωγικές μονάδες της ιαπωνικής εταιρείας περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Habas που κατέστησε εμφανείς τις προθέσεις της, αλλάζοντας την ονομασία της σε «εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία Habas», την ίδια ώρα που τα τουρκικά Μέσα ανέφεραν ότι η εταιρεία θα κατασκεύαζε υβριδικά αυτοκίνητα και ηλεκτρικά φορτηγά.

Έκτοτε, επικράτησε σιγή ασυρμάτου, εξαιρουμένων κάποιων φωτογραφιών από το εργοστάσιο, που είχαν ως πρωταγωνιστές κάποια φορτηγά και λεωφορεία.

Οι νέες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της Habas προέκυψε πριν από μόλις λίγα 24ώρα μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από την ιστοσελίδα της Ασφαλιστική Ένωση Τουρκίας, όπου οι πολίτες μπορούν να υπολογίσουν το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου τους βάσει της μάρκας και του μοντέλου.

Όπως αντιλήφθηκαν οι χρήστες, στην ιστοσελίδα εμφανίστηκε και η μάρκα Habas, με μοναδική επιλογή ένα μοντέλο υπό την ονομασία "Steel Power N3". Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ουδείς γνωρίζει αν πρόκειται για ένα επιβατικό όχημα ή ένα επαγγελματικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Habas Honda

Το γεγονός, ωστόσο, ότι στην ιστοσελίδα της Ασφαλιστικής Ένωσης Τουρκίας έχει καταχορυθεί ένα μοντέλο της Habas συνηγορεί στο ότι η εταιρεία έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο πάνω σε αυτό που ετοιμάζει και το μόνο που απομένει είναι η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας.

Τέλος, δεν έχει διαρρεύσει το σύστημα κίνησης του νέου προϊόντος της Habas, αλλά πιθανότατα αυτό θα είναι είτε ηλεκτρικό είτε υβριδικό.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ