Μπαράζ επιθέσεων σε SUV –Ποιοι και γιατί ζητούν τον αφανισμό τους

επιθέσεις σε SUV

Πραγματικά ατελείωτες είναι οι επιθέσεις που εξαπολύει η ριζοσπαστική ομάδα οικολόγων ακτιβιστών στα SUV, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε δεκάδες χώρες.

Ορκισμένοι εχθροί των SUV, της δημοφιλέστερης κατηγορίας αυτοκινήτων στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, δηλώνει μια πολυπληθής ομάδα οικολόγων ακτιβιστών, η οποία εξαπολύει με αμείωτη ένταση επιθέσεις εις βάρος σταθμευμένων ΙΧ.

Πρόκειται για το group “Tyre Extinguishers” που όπως σας έχουμε ενημερώσει ζητάει τον αφανισμό των SUV από τις πόλεις, καθώς, όπως υποστηρίζει, έχουν μεγάλη ρυπαντική δράση, συνιστώντας απειλή για τον πλανήτη.

Προϊόντος του χρόνου η δημοτικότητα της ριζοσπαστικής ομάδας αυξάνεται, αποκτώντας ακολούθους σε όλο και περισσότερες χώρες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι Tyre Extinguishers αριθμούν πλέον εκατοντάδες μέλη σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας, Ιρλανδίας της Τσεχίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
επιθέσεις σε SUVs

Όσον αφορά το modus operandi των ακτιβιστών, αυτοί είτε σκάνε τα ελαστικά, είτε βανδαλίζουν τα σταθμευμένα SUV, αφήνοντας στο παρμπρίζ τους ένα… σημείωμα το οποίο γνωστοποιεί στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, τον λόγο της επίθεσης.

Η πρόσφατη, μάλιστα, ανάρτηση στο Twitter του … σημειωματαρίου στη ρωσική γλώσσα, υποδηλώνει ότι πλέον στις χώρες όπου δρα η ομάδα πρέπει να συμπεριληφθεί και η Ρωσία.

Το τελευταίο διάστημα οι Tyre Extinguishers έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους, προκαλώντας την αγανάκτηση των ιδιοκτητών SUV και «πονοκεφάλο» στις αστυνομικές αρχές που βλέπουν τις προσπάθειες τους για αντιμετώπιση των ακτιβιστών να αποβαίνουν άκαρπες.

επιθέσεις σε SUVs
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τις μεγαλύτερης κλίμακας επιθέσεις των ακτιβιστών το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε το τριήμερο 22-23-24 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, με τη ριζοσπαστική ομάδα οικολόγων να «χτυπάει» συνολικά 300 SUVs και να δημοσιεύει βίντεο με τα τετράτροχα θύματά της.

Ακολούθησε στις 27 Σεπτεμβρίου επίθεση σε 50 SUVs στη Μελβούρνη, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου σείρα πήρε το Λονδίνο με «θύματα» 46 SUVs και στις 3 Οκτωβρίου η Ζυρίχη με 75 SUVs.

«Τα SUV είναι ιδιωτικά τζετ του δρόμου, ένα πολυτελές όχημα, κοινωνικά άνισο και άδικο. Πρέπει να εξαφανιστούν ΤΩΡΑ. Συνεχίζουμε μέχρι να δούμε πραγματική αλλαγή», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανάρτηση των Tyre Extinguishers στο Twitter, με αφορμή την επίθεση στα SUV στη Ζυρίχη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ