Μπαράζ επιθέσεων σε smart -Ιδιοκτήτες τα βρήκαν «γυμνά»

klopes autokiniton smart ellada

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές των smart, τα οποία εξακολουθούν να μπαίνουν στο «μάτι» των συμμοριών. Για ποιο λόγο «γδύνουν» τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα;

Στο στόχαστρο των συμμοριών συνεχίζουν να μπαίνουν τα αυτοκίνητα μάρκας smart, τα οποία ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα ευάλωτα τόσο στην ολική κλοπή όσο και στην αφαίρεση πολλών εξαρτημάτων τους.

Μόνο την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, σημειώθηκαν τρία περιστατικά κλοπών smart στην περιοχή της Ηλιούπολης, με τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκουν τα αυτοκίνητα πόλης «γυμνά», σύμφωνα με το ilioupolinews.gr.

Οι δράστες πραγματικά ρήμαξαν τα αυτοκίνητα, αφαιρώντας αρκετά εξαρτήματα από το μπροστινό τους μέρος, με στόχο να τα διοχετεύσουν στη μαύρη αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έξαρση που γνωρίζουν οι κλοπές έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής, με τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ηλιούπολης να καταβάλουν επίμονες προσπάθειες προκειμενου να εντοπίσουν τους δράστες που «γδύνουν» τα smart.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα smart αποτελούν κάποια από τα αυτοκίνητα που συγκεντρώνουν τις… προτιμήσεις των κλεφτών. Αφενός διότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ανταλλακτικά και αφετέρου επειδή η αφαίρεση των εξαρτημάτων τους γίνεται εύκολα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Παράλληλα, λόγω του μικρού βάρους τους (σ.σ. ζυγίζουν περίπου 700 κιλά) πολλές σπείρες προβαίνουν στην ολική κλοπή των αυτοκινήτων, σηκώνοντάς τα με ειδικές τεχνικές.

Χαμός με τις κλοπές ΙΧ και στη Θεσσαλονίκη

Σε έξαρση βρίσκονται οι κλοπές εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα και στη Θεσσαλονίκη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι συνελλήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 25,23 και 25 ετών οι οι οποίοι αποπειράθηκαν από κοινού να αφαιρέσουν καταλύτη από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης.

Στην κατοχή τους, μάλιστα, βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν 25 κομμένες εξατμίσεις -με τους καταλύτες τους- τις οποίες αφαίρεσαν σε προγενέστερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ