Νέες επιθέσεις από ακτιβιστές -Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν

Ακτιβιστές ελαστικά SUV

Συνεχίζονται οι επιθέσεις που εξαπολύουν οι ακτιβιστές ενάντια στα SUV, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων.

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις ενάντια στα SUV, τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο ριζοσπαστών ακτιβιστών που ισχυρίζονται ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον.

Στόχος επιθέσεων αποτέλεσε ο στόλος των κυκλοφορούντων Sport Utility Vehicles στη γαλλική κοινότητα Λαμπερσάρ κοντά στην πόλη Λιλ, με τους ιδιοκτήτες να ξυπνούν ένα πρωί και να αντικρίζουν πανικοβλημένοι ότι τα ελαστικά των οχημάτων τους ήταν ξεφούσκωτα.

επιθέσεις σε suv ελαστικά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της περασμένης Τρίτης (24/1), με «θύματα» 65 SUV τα οποία «χτυπήθηκαν» από την ομάδα ακτιβιστών “Collectif Stop SUV Lille”, όπως αποδεικνύεται και από κάποια φυλλάδια που τοποθετήθηκαν στα οχήματα.

Όπως ισχυρίζονται οι ακτιβιστές, τα SUV καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη αιτία αύξησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη Γαλλία.

Στόχος των ακτιβιστών είναι να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να αντικαταστήσουν τα SUV με μικρότερα, ελαφρύτερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα.

επιθέσεις σε suv ελαστικά

Παράλληλα, καλούν τις τοπικές αρχές να υψώσουν ασπίδα προστασίας στο περιβάλλον, υιοθετώντας πολιτικές δράσεις που θα μειώσουν τη χρήση των SUV. Το πρόσφατο συμβάν στην πόλη Λαμπερσάρ έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στις αστυνομικές αρχές οι οποίες μέσω δημοσίευσης στο facebook καταδικάζουν την εν λόγω ενέργεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιθέσεις σε SUV γνωρίζουν μεγάλη έξαρση σε όλο τον κόσμο. Μόνο τις ημέρες 28 και 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 6 συνολικά συντονισμένες επιθέσεις τους καταγράφηκαν σε Η.Π.Α. και Ευρώπη, με τους ακτιβιστές να ξεφουσκώνουν τα ελαστικά σχεδόν 900 SUV σε οχτώ συνολικά χώρες. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ