Μπαίνει τέλος στις συμβατικές χειρολαβές των αυτοκινήτων

VW Door handles 1

Η νέα σχεδιαστική σπουδή δείχνει πλήρως εναρμονισμένη με τις σύγχρονες τάσεις και αρκετά χρηστική.

Η Volkswagen κατέθεσε πρόσφατα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα καίνουργιο σύστημα χειρολαβών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την πατέντα που έχει καταχωρηθεί στο Γερμανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων, η λαβή βυθίζεται στην πόρτα όταν δεν χρησιμοποιείται και αναδύεται προς τα έξω όταν χρειάζεται.

VW Door handles 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέες αναδυόμενες χειρολαβές θυμίζουν σε πλήρη έκταση “τιρμπουσόν”, επιτρέποντας στους επιβάτες να περιστρέψουν τη λαβή και να ανοίξουν την πόρτα. Σύμφωνα με την Volkswagen, η κύρια σκέψη πίσω από αυτή τη νέα χειρολαβή είναι η ευκολία λειτουργίας της και η αεροδυναμική.

VW Door handles 5

Η νέου τύπου περιστρεφόμενη χειρολαβή δεν συνδέεται με το σύστημα κλειδώματος του αυτοκινήτου, με το τελευταίο να εξακολουθεί να ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Αντίθετα, αυτή η νέα κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χειρολαβή θα εξακολουθεί να απαιτεί φυσική δύναμη από τους επιβάτες.

VW Door handles 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις κλείσει η πόρτα, αυτό που απομένει από την χειρολαβή δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά μια μικρή επιφάνεια που εφαρμόζει στο αμάξωμα. Οι ράβδοι της χειρολαβής λειτουργούν με ελατήριο και αναδιπλώνονται μέσα στο κύριο σώμα της όταν δεν χρησιμοποιούνται, πράγμα που σημαίνει ότι είναι και αρκετά μικρότερων διαστάσεων.

VW Door handles 4

Πηγή: CarBuzz

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ