Αυτό είναι το μοναδικό διάσημο θωρακισμένο Lada Niva (video)

Το μοναδικό θωρακισμένο Lada Niva στον κόσμο 2023

Ένας συλλέκτης κατασκεύασε εκ νέου το μοναδικό θωρακισμένο Lada Niva στον κόσμο που είχε παρουσία στη μεγάλη αλλά και στη μικρή οθόνη.

«Mirazh» ονομάζεται η λετονική αστυνομική ταινία δράσης που γυρίστηκε το 1983 επί Σοβιετικής Ένωσης και θεωρείται σήμερα cult. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ταινίας βρίσκεται και ένα εντυπωσιακό για εκείνη την εποχή Lada Niva, το οποίο έφερε θωράκιση και μεταλλικές προστασίες στα παράθυρά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω ταινία, αποτέλεσε και την έμπενυση για τον Λετονό συλλέκτη αυτοκινήτων Ruslan Grigorovich, ο οποίος αποφάσισε να ανακατασκευάσει από την αρχή ένα Niva σύμφωνα με τις «προδιαγραφές» της ταινίας, ακριβώς 40 χρόνια μετά την πρεμιέρα της.

Για μη εργοστασιακή κατασκευή που προέρχεται από εξειδικευμένη εταιρεία θωράκισης, η δουλειά που έχει κάνει ο Grigorovich είναι εκτεταμένη και το δικό του Niva φαίνεται να αποτελεί πιστό αντίγραφο εκείνου που εμφανίζεται στην ταινία.

Με τα ίχνη του Niva που πρωταγωνιστεί στην ταινία να έχουν εξαφανιστεί ο Λετονός εξέτασε προσεκτικά τα πλάνα που έχει παρουσία το off roader της Lada ώστε να μπορέσει να αναπαράξει τα πειραγμένα περιφερειακά με όσο το δυνατό μεγαλύτερη πιστότητα. Είδες επίσης και το σχετικό φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στο εθνικό ιστορικό αρχείο της Λετονίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Grigorovich έχει προχωρήσει μάλιστα ένα βήμα παραπέρα αφού «αντάλλαξε» την ψεύτικη θωράκιση που βρισκόταν στο πίσω μέρος του αυθεντικού Niva με πραγματικά μεταλλικά φύλα τα οποία υπερκαλύπτουν το μισό σχεδόν αυτοκίνητο, όπως και στην ταινία.

Ως βάση ο Λετονός χρησιμοποίησε ένα Niva του 1997. Το συγκεκριμένο είχε αρκετές διαφορές σε σχέση με το μοντέλο του '83 με τον Grigorovich να χρησιμοποιεί ως δότη για τα μέρη του αμαξώματος που χρειαζόταν ένα ακόμη παλιότερο Niva.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην καμπίνα του «νέου» θωρακισμένου Niva τοποθετήθηκε και ένα ψεύτικο χρηματοκιβώτιο όπως και εκείνο που υπήρχε και στο off-roader της ταινίας.

Το θωρακισμένο Niva παρουσιάστηκε επίσημα στις 19 Αυγούστου στο ιδιωτικό μουσείο αυτοκινήτου της AnRu motors στην Jeglava παρουσία και δύο εκ των πρωταγωνιστών της αυθεντικής ταινίας Mirdza Martinsone και Martins Wilsons.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ