Μοναδικό αγωνιστικό Dacia Duster με V8 κινητήρα 380 ίππων

Dacia Duster V8 DKR 1

Το συγκεκριμένο αγωνιστικό είναι προετοιμασμένο να κινηθεί σε όλα τα τερέν με μεγάλη ευκολία.

Όταν μιλάμε για χωμάτινους αγώνες, έρχονται στο νου μας αρκετές μάρκες με μεγάλη παράδοση σε αγώνες όπως το ράλι Ντακάρ. Και σίγουρα η Dacia δεν είναι το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό.

Dacia Duster V8 DKR 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο Dacia Duster εξελίχθηκε σε αγωνιστικό, έχοντας κατά νου τα αγωνιστικά που τρέχουν στους μεγαλύτερους χωμάτινους αγώνες του πλανήτη. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο Duster που έχει βελτιωθεί σε τόσο υψηλό βαθμό.

Dacia Duster V8 DKR 3

Αρχικά όμως, θα πρέπει να μάθουμε τι έχει απομείνει κοινό σε σχέση με τα συμβατικά Duster. Τα σημεία που δεν υπάρχουν αλλαγές είναι η εμπρός μάσκα, οι προβολείς και οι πόρτες. Όλα τα υπόλοιπα μέρη είναι καινούρια, φτιαγμένα από την αρχή.

Dacia Duster V8 DKR 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, το εικονιζόμενο αγωνιστικό Duster έχει σωληνωτό πλαίσιο εγκεκριμένο από τη FIA που πληροί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, ενώ ειδικά εξελιγμένη για αυτό το μοντέλο είναι και η αγωνιστική heavy duty ανάρτηση με τα διπλά αμορτισέρ της Reiger.

Dacia Duster V8 DKR 4

Στον χώρο του κινητήρα, φωλιάζει ένας ατμοσφαιρικός V8 κινητήρα 5,0 λίτρων που αποδίδει περίπου 380 ίππους και 600 Nm, και έχει εξελιχθεί με γνώμονα της αξιοπιστία. Συνεργάζεται με αυτόματο σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων και η κίνηση φτάνει και στους τέσσερις τροχούς με τα τεράστια τακουνάτα ελαστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πίσω μέρος του αγωνιστικού Dacia Duster υπάρχει ειδική κατασκευή που φιλοξενεί δύο ρεζέρβες και μία αντλία αέρα. Ακόμα, έχουν τοποθετηθεί διάφορα σκαπτικά εργαλεία και ειδικές ράμπες που θα διευκολύνουν το πλήρωμα να ξεκολλήσει το αγωνιστικό από την άμμο ή κάποια άλλη δύσκολη συνθήκη.

Dacia Duster V8 DKR 6

Μεγάλες αλλαγές έχει υποστεί και η καμπίνα, με αγωνιστικά καθίσματα τύπου μπάκετ και ζώνες τεσσάρων σημείων. Επιπλέον, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας για το πλήρωμα και μία οθόνη πολλαπλών λειτουργιών που ελέγχει και παρουσιάζει όλα τα συστήματα ζωτικής σημασίας του αγωνιστικού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ