Νέα μόδα στις κλοπές -Γιατί κινδυνεύουν όσοι παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο δρόμο

παρκάρισμα στην Αθήνα

Ανεξέλεγκτες συνεχίζουν να δρουν οι συμμορίες προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Δεν λένε να ησυχάσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στους δρόμους της Ευρώπης, με τις σπείρες να επινοούν όλο και περισσότερες μεθόδους προκειμένου να αποκτούν πρόσβαση στα ΙΧ και να εξαφανίζονται πίσω από το τιμόνι τους.

Δεν είναι, όμως, μόνο η κλοπή του ΙΧ -αυτού καθαυτού- που πρέπει να ανησυχεί τους οδηγούς, καθώς οι συμμορίες έχουν αρχίσει να αφαιρούν πολύτιμα εξαρτήματα από τα αμαξώματα των αυτοκινήτων που είναι παρκαρισμένα σε δημόσιο δρόμο.

Το εξάρτημα που φαίνεται να εισέρχεται το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερο, στο στόχαστρο των αετονύχηδων είναι τα φωτιστικά σώματα των ΙΧ, τα οποία αφού τα «ξεριζώσουν» στη συνέχεια τα πωλούν στη μαύρη αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κλοπή προβολέων από ΙΧ

Οι πιο δημοφιλείς στόχοι των συμμοριών είναι τα πολυτελή μοντέλα, με τις Porsche να έχουν την τιμητική τους. Ένα τέτοιο περιστατικό είχε σημειωθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στη γερμανική πόλη Ντίσελντορφ, με θύμα μια Porsche Taycan Cross Turismo, η οποία κυριολεκτικά βανδαλίστηκε.

Όπως είχαν αναφέρει τότε ξένα Μέσα, στις ΗΠΑ η τιμή ενός προβολέα μιας Taycan μπορεί να ξεπεράσει τα 3.500 ευρώ, κάτι που υποδηλώνει το πόσο… κερδοφόρα είναι η δράση των συμμοριών.

Αίσθηση, επίσης, είχε προκαλέσει και ένα βίντεο από περιστατικό κλοπής στη Βραζιλία τον Δεκέμβριο του 2022. Άντρας παρκάρει μέρα-μεσημέρι με το ΙΧ μπροστά από μια Porsche Panamera και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αφαιρεί τα μπροστινά φώτα του πολυτελούς ΙΧ. Στη συνέχεια τα τοποθετεί στο πορτμπαγκάζ του οχήματός και γίνεται… καπνός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο οι κάτοχοι των πολυτελών ΙΧ που κινδυνεύουν, δεδομένου ότι θύματα των κλεφτών προβολέων έχουν πέσει και οι ιδιοκτήτες πιο... καθημερινών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οδηγοί καλό είναι να σταθμεύουν το ΙΧ τους σε μέρη που υπάρχει καλός φωτισμός.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ