Το μήνυμα που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στα κινητά χιλιάδων οδηγών -Ποιος το στέλνει

smartphone app takecare

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο μήνυμα έχει αρχίσει να αποστέλλεται στα κινητά πολλών οδηγών, παρέχοντάς τους υπενθύμιση για μια υποχρέωσή τους.

Στο gov.gr Wallet έχει περάσει εδώ και λίγους μήνες το myAuto, η υπηρεσία του gov.gr που επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση στις σημαντικότερες πληροφορίες των οχημάτων τους.

Μέσω του myAuto, ο οδηγός μπορεί να ενημερωθεί για τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι σε κίνηση/ακινησία ή έχει κλαπεί, τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και τα στοιχεία ασφάλισης.

Ενημέρωση, επίσης, προσφέρεται και για το ΚΤΕΟ, και ειδικότερα για το πότε το αυτοκίνητό μας υποβλήθηκε για τελευταία φορά σε τεχνικό έλεγχο, ενώ αναφέρεται και η ημερομηνία του επόμενου τεχνικού ελέγχου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΤΕΟ myAuto

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι μόλις πλησιάζει η ώρα του επόμενου τεχνικού ελέγχου, αποστέλλεται μήνυμα υπενθύμισης στο κινητό του ιδιοκτήτη, ώστε να περάσει την πόρτα του ΚΤΕΟ έγκαιρα και να αποφύγει το πρόστιμο που επισύρει η εκπρόθεσμη προσκόμιση του οχήματος.

Πρόκειται για ένα μήνυμα που έχουν ήδη λάβει αρκετοί οδηγοί λίγες μέρες προτού συμπληρωθούν 2 χρόνια από την τελευταία φορά που πέρασαν το όχημά τους από ΚΤΕΟ, βοηθώντας τους να προγραμματίσουν τον επόμενο τεχνικό έλεγχο. Φυσικά, αντίστοιχο μήνυμα θα λάβουν και οι οδηγοί που το ΚΤΕΟ του οχήματός τους πλησιάζει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να συμπεριληφθούν οι χρήσιμες πληροφορίες του myAuto στο ψηφιακό πορτοφόλι gov.gr Wallet, ο χρήστης πρέπει πρώτα να έχει «κατεβάσει» στο κινητό του τηλέφωνο το τελευταίο.

KTEO
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία, μπαίνοντας στο app πρέπει να επιλέξει το «+» στο δεξί πάνω σημείο της εφαρμογής και από το υπομενού που θα εμφανιστεί την επιλογή «Το όχημά μου (MyAuto)». Άμεσα, οι πληροφορίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Gov.gr Wallet, ακριβώς κάτω από το δελτίο ταυτότητας και την άδεια οδήγησης του οδηγού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα νέα επιβατικά ΙΧ περνούν για πρώτη φορά από ΚΤΕΟ όταν συμπληρωθούν 4 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας. Έπειτα, πρέπει να διενεργείται περιοδικός έλεγχος ανά 2 χρόνια, εξαιρουμένων των ταξί και των εκπαιδευτικών οχημάτων (οχήματα Σχολών Οδηγών) στα οποία ο περιοδικός έλεγχος πρέπει να διενεργείται κάθε έτος μετά τον αρχικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ