Η μικροσκοπική γέφυρα-έργο τέχνης που μαγνητίζει τα βλέμματα -Πού βρίσκεται

Γέφυρα Circle Bridge στη Δανία

Παρά τις μικρές διαστάσεις της, η Circle Bridge είναι «πλούσια» σε ομορφιά, αποτελώντας μια ωδή στο ναυτιλιακό παρελθόν της δανέζικης πρωτεύουσας.

Ο πλανήτης βρίθει από γέφυρες-θαύματα της μηχανικής που έχουν καταφέρει να καταστήσουν γρηγορότερες τις μετακινήσεις των πολιτών, επιτρέποντάς τους να περάσουν πάνω από ποτάμια, χαράδρες, θαλάσσια στενά ή άλλα ανθρωπογενή ή φυσικά εμπόδια.

Κατά κανόνα όσο πιο μεγάλη είναι η γέφυρα, τόσο πιο επιβλητική είναι η όψη της και τόσο μεγαλύτερο είναι το δέος που προκαλεί στους ταξιδιώτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η γέφυρα Circle Bridge στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, που παρά τις μικρές διαστάσεις της (μόλις 40 μέτρα) είναι πλούσια σε κάλλος. Αυτό οφείλεται στα πέντε κυκλικλα καταστρώματά της που σε επίπεδο σχεδιασμού παραπέμπουν σε πλοία δίπλα σε αποβάθρα, τιμώντας τη ναυτιλιακή ιστορία της δανέζικης πρωτεύουσας. 

Δανία Κοπεγχάγη Circle Bridge

Ειδικότερα, συνολικά 118 μεταλλικά καλώδια συγκρατούν τα καταστρώματα, τα οποία, ειδικά από ψηλά, μοιάζουν με ιστιοφόρα. Η γέφυρα βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πάνω από το νερό και ανοίγει με έναν «κομψό» και διακριτικό τρόπο για την απρόσκοπη διέλευση των πλοίων.

Τα εγκαίνια της Circle Bridge έγιναν τον Αύγουστο του 2015 και έκτοτε η συγκεκριμένη υποδομή έχει καταστήσει ευκολότερες τις μετακινήσεις των πολιτών, συνδέοντας το Christiansbro με την περιοχή Applebyes Plads.

Δανία Κοπεγχάγη Circle Bridge
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια κατασκευή που προωθεί τις «πράσινες» μετακινήσεις, την ίδια ώρα που αποδίδει στους ποδηλάτες έναν πρότυπο χώρο αναψυχής και στους επισκέπτες της πόλης μία εντυπωσιακή υποδομή που μοιάζει με έργο τέχνης, επιτρέποντάς τους, παράλληλα, να θαυμάσουν τα κανάλια.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μετακινήσεων στην Κοπεγχάγη γίνεται με ποδηλάτα, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τις 600.000, όταν αυτός των αυτοκινήτων δεν ξεπερνά τις 120.000.

Δανία Κοπεγχάγη Circle Bridge

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ