Δεκάδες μηχανάκια κατασχέθηκαν και μετατράπηκαν σε παλιοσίδερα

Μοτοσυκλέτες

Συνολικά 89 μοτοσυκλέτες κατασχέθηκαν από τις γαλλικές αρχές και καταστράφηκαν μετά τη σύλληψη των αναβατών τους για επίδειξη ικανοτήτων και διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων.

Ένα πρόβλημα όπως η διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων σε δημόσιους δρόμους και η επίδειξη των οδηγικών ικανοτήτων κάθε... ανίκανου οδηγού να αντιληφθεί την επικινδυνότητα και την αντικοινωνικότητα των πράξεών του δεν λύνεται με ημίμετρα.

Αυτό δείχνουν να το γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά οι γαλλικές αρχές, οι οποίες δεν δίστασαν όχι μόνον να κατασχέσουν τα οχήματα των παραβατών αλλά και να τα καταστρέψουν ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην κυκλοφορία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 89 μοτοσυκλέτες οι οποίες εντοπίστηκαν από τις γαλλικές αρχές να συμμετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες ή σε επιδείξεις σε δημόσιους δρόμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καταστροφή μοτοσυκλετών

Μόνον τους τελευταίους έξι μήνες, στην επικράτεια της Γαλλίας έχουν πραγματοποιηθεί 2.200 συλλήψεις για σχετικές παραβάσεις, οι οποίες βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της χώρας τιμωρούνται ιδιαίτερα αυστηρά.

Ειδικότερα, εκείνοι οι οδηγοί που συμμετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες ή πραγματοποιούν επίδειξη ικανοτήτων σε δημόσιους δρόμους τιμωρούνται με το εξαντλητικό πρόστιμο των 15.000 ευρώ και κινδυνεύουν με φυλάκιση ενός έτους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τους αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και κατάσχεται και το εμπλεκόμενο όχημα.

Πρωταθλήτριες στις συγκεκριμένες παραβάσεις είναι οι πόλεις της Μασσαλίας και της Λιλ, ενώ δεν λίγες και εκείνες οι περιπτώσεις που τα… κατορθώματα των άμυαλων μοτοσυκλετών προβάλλονται μέσω του Διαδικτύου σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που θεωρούν τις ποινές εξοντωτικές και διαφωνούν πλήρως με το μέτρο της κατάσχεσης, πόσο μάλλον της καταστροφής, των οχημάτων, θεωρώντας ότι τα καταδικασμένα σε… θάνατο αυτοκίνητα ή δίκυκλα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικούς ή άλλους σκοπούς.

Όπως και να έχει το video που έδωσε στη δημοσιότητα η νομαρχία της Ουάζ είναι ενδεικτική των προθέσεων των γαλλικών αρχών, οι οποίες δείχνουν έτοιμες να αυστηροποιήσουν τα μέτρα και τους ελέγχους ώστε να βάλουν τέλος στο θλιβερό φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων και της επίδειξης των οδηγικών ικανοτήτων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ