Παραλίγο ατύχημα με τρένο: Μηχανάκι γλιτώνει για εκατοστά τη μοιραία σύγκρουση με συρμό

τρένο σιδηροδρομική διάβαση μοτοσικλέτα

Κόβει την ανάσα βίντεο που δείχνει ένα δίκυκλο να περνά «αέρα» από ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση, με τους αναβάτες να γλιτώνουν για κλάσματα του δευτερολέπτου.

Προτού καταλαγιάσει ο ανείπωτος πόνος και η θλίψη από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα σοκαριστικό βίντεο από ένα περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση στη Μ. Βρετανία, στις 21 Φεβρουαρίου.

Δίκυκλο με δύο αναβάτες παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη και την μπάρα σε διάβαση σιδηροδρόμου κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λιτλχάμπτον του Δυτικού Σάσεξ, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά σε διερχόμενο τρένο που είχε αναπτύξει ταχύτητα κοντά στα 115 χλμ./ώρα.

Για καλή τους τύχη, οι αναβάτες πρόλαβαν να περάσουν τη διάβαση, δίχως να σημειωθεί κάποιο δυσάρεστο συμβάν. Το βίντεο, βέβαια, είναι σοκαριστικό δεδομένου ότι οι αναβάτες περνούν από τη διάβαση μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τη διέλευση του συρμού από το σημείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια τρένο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Μπράιτον-Σαουθάμπτον, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια στάση εκτάκτου ανάγκης προτού συνεχίσει την πορεία του.

«Ήμασταν πολύ κοντά στο να έχουμε δύο θανάτους στον σιδηρόδρομό μας την περασμένη εβδομάδα και έναν οδηγό τρένου που θα ζούσε με τις αναμνήσεις αυτού του συμβάντος», ανέφερε η διευθύντια του σιδηροδρομικού δικτύου για το Σάσεξ, Lucy McAuliffe, μιλώντας σε βρετανικά Μέσα.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο όσο πιο ασφαλές γίνεται, αλλά χρειάζομαστε από τους πολίτες να συνεργαστούν μαζί μας και να δίνουν προσοχή στα κόκκινα φανάρια και τις μπαριέρες», πρόσθεσε η McAuliffe, καταλήγοντας με τα εξής λόγια:

«Αυτό το βίντεο θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μια ρητή υπενθύμιση σε όλους για τους κινδύνους από την κακή χρήση των ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ