Μια μυθική Lancia που έμεινε στο συρτάρι έρχεται τώρα στο φως

Kimera EV038

Η τετρακίνητη Lancia SE038 'Mazinga', ένα πρωτότυπο των Ιταλών από τη δεκαετία του 1980, δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή - αλλά τώρα ο αυτόνομος οίκος Kimera την κάνει πραγματικότητα με την εντυπωσιακή EV038.

Μετά την EV037, η εταιρεία Kimera από το Cuneo της Ιταλίας είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα της δημιουργία, την EV038, στις 22 Φεβρουαρίου 2024 - μετά τις πρώτες teaser ψηφιακές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες. Εν συνεχεία, η EV038 θα εκτίθεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 26 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αντίθεση με τη θρυλική Lancia Delta S4, η "Mazinga" παρέμεινε για πάντα ένα πρωτότυπο στα αρχεία της ένδοξης εταιρείας του Τορίνου. Και τώρα ζωντανεύει μέσω της Kimera EV038, η οποία θα ενσωματώσει το πνεύμα του παλιού πρωτοτύπου με την τετρακίνηση σε κεντρικό ρόλο - και, βεβαίως, με πολλές από τις τεχνολογίες της σημερινής εποχής.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακού σχεδιασμού σπορ αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά κυκλικά φωτιστικά σώματα της Lancia Delta, τόσο στο ρύγχος όσο και στην ουρά του. Η συνολική εμφάνιση παραπέμπει σαφώς στη Delta S4, αλλά με τα στοιχεία που έκαναν ξεχωριστή την SE038 'Mazinga' - μια μετεξέλιξη της 037.

Η Kimera κατάφερε να πουλήσει σε μικρό χρονικό διάστημα τα μόλις 37 αντίτυπα της EV037, η οποία διαθέτει κινητήρα biturbo 2.1 λίτρων, απόδοσης 500 ίππων -ή 550 hp στη νοσταλγική έκδοση Martini. Το βάρος της EV037 είναι μόλις 1.100 κιλά, χάρη στα ανθρακονήματα και στο κέβλαρ του αμαξώματος, ενώ η τιμή της κυμαίνεται στις 500.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές της EV038 θα πρέπει να περιμένουμε την παρουσίασή της, και για την πρώτη της εμφάνιση σε δημόσια θέα της φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκεί, η Kimera EV038 θα φιγουράρει δίπλα σε όλες τις ένδοξες δημιουργίες της αγωνιστικής δυναστείας της Team Martini Racing.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ