Μία κίνηση μπορεί να σου κοστίσει 30.000 ευρώ -Το πρόστιμο που κανείς δεν γνωρίζει

Bloko troxaias

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει αρκετό καιρό τώρα ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για παραβάσεις που αφορούν σύγχρονα «αδικήματα».

Ο τρόπος αντιμετώπισης των τροχαίων παραβάσεων που αφορούν την οδική ασφάλεια εξελίσσεται διαρκώς, με τις αστυνομικές αρχές της Ισπανίας να κάνουν την αρχή και να ακολουθούν τις «τάσεις» της εποχής μας.

Ειδικότερα, εάν «καρφώσετε» τη θέση ενός μπλόκου της αστυνομίας στους υπόλοιπους οδηγούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείτε με πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ. Ακούγεται παράλογο, αλλά παρόμοια αντίληψη έχουν αρχίσει να αποκτούν και οι αστυνομικές αρχές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με την Ισπανία να επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να την επιβάλει αυστηρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alkotest 1

Στην Ελλάδα, το σινιάλο προς τους υπόλοιπους οδηγούς για την ύπαρξη μπλόκου της αστυνομίας απαγορεύεται και σύμφωνα με το άρθρο 36 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται κατά τη συνάντηση με όχημα που έρχεται αντίθετα, το άναμμα και το σβήσιμο των φώτων ή η εναλλαγή της χρήσης τους για μικρά χρονικά διαστήματα. Το πρόστιμο εάν σας εντοπίσουν να “παίζεται” τα φώτα στους άλλους οδηγούς είναι 80 ευρώ.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η συγκεκριμένη πρακτική «υποστήριξης» μεταξύ των οδηγών σε τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται να μην είναι πλέον τόσο δημοφιλής όσο ήταν στο παρελθόν. Και αυτό γιατί όλο και περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Flashing lights 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ωστόσο, το σινιάλο με τα φώτα απαγορεύεται δια ροπάλου. Ο ισπανικός κώδικας οδικής κυκλοφορίας τιμωρεί αυτή την ενέργεια με πρόστιμο από 100 έως 200 ευρώ.

Σε περίπτωση όμως που ο οδηγός αποκαλύψει την τοποθεσία ενός μπλόκου της αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε κάποια άλλη ψηφιακή εφαρμογή, η κίνηση αυτή θα επιφέρει πρόστιμο μεταξύ 600 και 30.000 ευρώ.

Narkotest

Η διακύμανση στο πρόστιμο εξαρτάται από το είδος του «μπλόκου» της αστυνομίας, καθώς η προειδοποίηση για ένα απλό μπλόκο θα επιφέρει ένα σχετικά μικρό πρόστιμο. Το μέγιστο ποσό των 30.000 ευρώ ισχύει όταν «καρφώνει» κάποιος το μπλόκο της αστυνομίας που πραγματοποιούνται έλεγχοι για χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ακόμα, σε περίπτωση που ο οδηγός ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέρα από την πληροφορία, και φωτογραφία από το μπλόκο της αστυνομίας, τότε κινδυνεύει με στέρηση άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα έως και 2 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ