Έρχεται το Μετρό Θεσσαλονίκης -Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τη διαδρομή των συρμών

Μετρό Θεσσαλονίκης

Χρήστης του Tik Tok δείχνει υπό τη μορφή animation τη διαδρομή που θα ακολουθούν οι συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Εντός του 2024 θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό η βασική γραμμή του πολύπαθου Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αλλάξει πλήρως τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης.

Όπως έχουμε γράψει, η βασική γραμμή θα περιλαμβάνει 13 σταθμούς οι οποίοι θα είναι οι εξής: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πλατεία Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Συντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, 25ης Μαρτίου, Βούλγαρη, Νέα Ελβετία.

Οι συρμοί της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν αυτόματα χωρίς οδηγό (driverless) και θα είναι πλήρως κλιματιζόμενοι, ενώ θα υπάρχουν αυτόματες θύρες επί των αποβαθρών οι οποίες θα ανοίγουν μόνο κατά την άφιξη του συρμού στον εκάστοτε σταθμό, αποτρέποντας τα ατυχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετρό Θεσσαλονίκης

Λίγο μετά τη λειτουργία της βασικής Γραμμής θα τεθεί σε λειτουργία και η ανατολική επέκταση με τους σταθμούς Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα, ενώ σε σειρά προτεραιότητας έχει μπει η επέκταση προς τα βορειοδυτικά, η τελική χάραξη της οποίας θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως έχει αναφέρει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, όπως βλέπουμε και στον χάρτη της Ελληνικό Μετρό, η ανατολική επέταση σε μεταγενέστερο χρόνο θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με ενδιάμεσους σταθμούς την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου, το Διαβαλκανικό και τη Γεωργική Σχολή.

Σε μια σειρά βίντεο, μάλιστα, που έχουν αναρτηθεί στο Tik Tok μπορούμε να δούμε υπό τη μορφή animation τη διαδρομή που θα ακολουθούν οι συρμοί. Ακολουθούν τα βίντεο:

Βασική Γραμμή

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέκταση στα ανατολικά

Επέκταση στα βορειοδυτικά

Το Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει «ανάσα» στους δρόμους της πόλης, κάτι στο οποιο θα συμβάλει και ο εναέριος αυτοκινητόδρομος Flyover, στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ