Το Μετρό φτάνει στο Ίλιον -Πού θα κατασκευαστούν οι νέοι σταθμοί

Metro new

Σχέδια για την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου του Μετρό στην Αττική θα γίνουν σύντομα πράξη, με την επέκταση της Γραμμής 2 (κόκκινη γραμμή) μέχρι και το Ίλιον.

Αυτή τη στιγμή, το Μετρό της Αθήνας διαθέτει 55 σταθμούς και εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες. Ωστόσο, ο σχεδιασμός προβλέπει τη σημαντική ενίσχυση του δικτύου μέσα στα επόμενα 5 έτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Μεταφορών, έως το τέλος της δεκαετίας αναμένεται να έχουν προστεθεί 15 νέοι σταθμοί, με την υλοποίηση του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου – Γουδή). Παράλληλα, προχωρά και ο σχεδιασμός για την επέκταση της Γραμμής 2 προς τη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα προς το Ίλιον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον Μάιο του 2023, το έργο βρίσκεται σε φάση διαγωνιστικής διαδικασίας, με εκκρεμότητα την υποβολή των οικονομικών προσφορών και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης.

Μετρό

Ο σταθμός «Ίλιον» θα χωροθετηθεί στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ελαιών, με δύο εισόδους εκατέρωθεν της Θηβών. Προβλέπεται επίσης σύνδεση και μετεπιβίβαση επιβατών με τον ομώνυμο σταθμό της μελλοντικής επέκτασης της Γραμμής 4 προς την Πετρούπολη, στοιχείο που θα ενισχύσει τη διασύνδεση της Δυτικής Αθήνας με τον υπόλοιπο αστικό ιστό.

Η επέκταση περιλαμβάνει, παράλληλα, τη δημιουργία δύο ακόμη νέων σταθμών σε Παλατιανή και Άγιο Νικόλαο.

Σημειώνεται πως σε εκδήλωση του Δήμου Αχαρνών στα τέλη του 2024, στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών αποκάλυψαν ότι στα κυβερνητικά σχέδια υπάρχει και και πρόσθετη επέκταση της Γραμμής 2 προς το Καματερό, το Ζεφύρι και τις Αχαρνές.

Μετρό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χάραξη αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη συγκοινωνιακή κάλυψη της Δυτικής Αττικής, μια περιοχή με υψηλές ανάγκες μετακίνησης αλλά περιορισμένη πρόσβαση στο βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο της πρωτεύουσας.

Τέλος, στα κυβερνητικά σχέδια παραμένει και η επέκταση του Μετρό προς τη Γλυφάδα, με τρεις νέους σταθμούς. Ωστόσο, λόγω της αυξημένης οικονομικής απαίτησης που συνοδεύει το έργο, η συγκεκριμένη προοπτική φαίνεται να παραμένει χαμηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της πολιτικής ηγεσίας.

Διαβάστε επίσης:


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ