Το Μετρό απλώνεται σε όλη την Αθήνα -Αυτοί είναι οι νέοι σταθμοί που θα κατασκευαστούν

Metro Athens

Σε κάθε γωνιά της Αθήνας αναμένεται να έχει παρουσία τις επόμενες δεκαετίες το Μετρό, ώστε να εξυπηρετείται απρόσκοπτα κάθε επισκέπτης της.

Αδιαπραγμάτευτη είναι η διευκόλυνση που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια το Μετρό της Αθήνας στους κατοίκους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, μιας και τους επιτρέπει να φτάσουν γρήγορα στον προορισμό τους, δίχως να χρειάζεται να μπλέξουν στο κυκλοφοριακό χάος.

Σήμερα το δίκτυο του Μετρό απαρτίζεται συνολικά από 66 σταθμούς, αλλά τα επόμενα χρόνια ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, μιας και δρομολογούνται σημαντικά έργα.

Δεν είναι μόνο η Γραμμή 4 του Μετρό, που θα είναι έτοιμη προς το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Δυτική Αττική, ο διαγωνισμός για την οποία βρίσκεται ένα στάδιο πριν την ολοκλήρωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετρό

Ψηλά στην ατζέντα της Ελληνικό Μετρό (πρώην Αττικό Μετρό) βρίσκονται και κάποιες άλλες επεκτάσεις που θα εξυπηρετούν ακόμα περισσότερους πολίτες και θα συμβάλουν στον μετριασμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας.

Ενδεικτική της επιθυμίας της Ελληνικό Μετρό να απλώσει τις ράγες του δημοφιλούς αυτού μεταφορικού μέσου και σε άλλες περιοχές της Αθήνας είναι η πρόσφατη απόφασή της να αναθέσει σε εταιρεία την προκαταρκτική μελέτη διερεύνησης τρόπων χρηματοδότησης νέων γραμμών του Μετρό της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, δεδομένου ότι η εύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να δημιουργηθεί οποιοσδήποτε νεός σταθμός.

Οι νέοι σταθμοί

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη Γραμμή 4 του Μετρό, με τους δύο μετροπόντικες να ταξιδεύουν ήδη στο αθηναϊκό υπέδαφος για τη δημιουργία της σήραγγας των 12,8 χλμ. Οι 15 σταθμοί θα είναι οι εξής: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της Ελληνικό Μετρό είναι η Γραμμή 4 να μεγαλώσει περαιτέρω, με επέκταση από το Γουδή προς τη Λυκόβρυση, που θα περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 14 χλμ. και τους σταθμούς Κατεχάκη, Φάρος, Φιλοθέη, Σιδερα, Ολυμπιακό Στάδιο, Παράδεισος, ΟΤΕ, Μαρούσι, Πεύκη, Λυκόβρυση. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να συνδέσει τη Λεωφ. Κηφισίας με το δίκτυο του Μετρό -ένα αίτημα πολλών δεκαετιών.

Η Γραμμή 4, επίσης, αναμένεται να φτάσει στην Άνω Ηλιούπολη με αφετηρία τον Ευαγγελισμό και ενδιάμεσους σταθμούς σε Παγκράτι και Βύρωνα, αλλά και στην Πετρούπολη με αφετηρία το Άλσος Βεΐκου και ενδιάμεσους σταθμούς Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια και Ίλιον.

γραμμη 2 ίλιον επέκταση

Πέρα από τη Γραμμή 4, θα απλωθεί και η Γραμμή 2, με την πρώτη (και αρκετά ώριμη) επέκταση να προσθέτει 3 σταθμούς ( Παλατιανή, Ίλιον, Άγιο Νικόλαο) προς Δυτική Αττική, ενώ αργότερα προβλέπεται η γραμμή να συνεχίσει προς Αχαρνές με ενδιάμεσους σταθμούς το Καματερό και Άνω Λιόσια-Ζεφύρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα σχέδια της Ελληνικό Μετρό είναι η Γραμμή 2 να φτάσει και στα Νότια Προάστια, με 3 νέους σταθμούς σε  Άνω Γλυφάδα, Λεωφ. Βουλιαγμένης/Γρ. Λαμπράκη και Γλυφάδα. 

Μετρό Άνω Ηλιούπολη

Όσον αφορά τη Γραμμή 1 («Ηλεκτρικός») σχεδιάζεται να φτάσει βορειότερα έως τον Κόμβο της Βαρυμπόμπης μέσω επέκτασης από την Κηφισιά και ενδιάμεσο σταθμό σε Νέα Ερυθραία, αλλά και νοτιότερα, καταλήγοντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας υπόγειος κλάδος  μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό Θησείου,  και νέους σταθνμούς σε Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφο Φιλαρετου και ΚΠΙΣΝ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ