Το Μετρό αλλάζει τη Δυτική Αττική – Πού θα κατασκευαστούν 3 νέοι σταθμοί

grammi 4 metro

Σε κάθε γωνιά της Αττικής θα απλωθεί τα επόμενα χρόνια το Μετρό, εξυπηρετώντας κατοίκους περιοχών που μέχρι πρότινος ήταν απομονωμένοι από τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Πολύτιμη συμβολή στη διευκόλυνση δεκάδων χιλιάδων πολιτών που μέχρι πρότινος δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, οι οποίοι λειτουργούν από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Οι επεκτάσεις, ωστόσο, του Μετρό δεν «σταματούν» με την ολοκλήρωση της Γραμμής 3 (μπλε), μιας και το προσεχές διάστημα θα πάρει σειρά ένα ακόμη νευραλγικής σημασίας έργο που θα βελτιώσει θεαματικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της Δυτικής Αττικής και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, ένα έργο προϋπολογισμού 350 εκ. ευρώ το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί το προσεχές διάστημα και να ολοκληρωθεί σε περίπου 4 χρόνια μετά την εκκίνησή του.

γραμμη 2 μετρο ίλιον

Ουσιαστικά θα κατασκευαστούν τρεις νέοι σταθμοί (Παλατιανή, Ίλιον και Άγιος Νικόλαος), οι οποί θα βρίσκονται στα εξής σημεία:

  • Παλατιανή: Επί της οδού Θηβών σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη
  • Ίλιον: Επί της οδού Θηβών 1.000 μ. βορειότερα του σταθμού Παλατιανή
  • Άγιος Νικόλας: Επί της Οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον

Με την παράδοση των τριών σταθμών στους πολίτες, αυτοί θα μπορούν να μετακινούνται από Ίλιον στο Σύνταγμα (και το αντίστροφο) σε περίπου 20 λεπτά και από το Ίλιον στην Ομόνοια (και το αντίστροφο) σε περίπου 15 λεπτά.

Η επιβατική κίνηση θα ανέρχεται συνολικά σε επιπλέον 51.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίες. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμμή 2 περιλαμβάνει 20 σταθμούς και με την επέκτασή της θα φτάσουν τους 23, οι οποίοι θα είναι οι εξής: Ανθούπολη, Περιστέρι, Άγιος Αντώνιος, Σεπόλια, Αττική, Σταθμός Λαρίσης, Μεταξουργείο, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος, Άγιος Ιωάννης, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άγιος Νικόλας, Παλατιανή, Ίλιον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, σε μεταγενέστερο χρόνο θα πάρει σειρά επέκταση της Γραμμής 2 από τον Άγιο Νικόλαο στο Ίλιον μέχρι τα Άνω Λιόσια και το Μενίδι, αλλά το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ