Η βελτίωση της Mercedes EQS από τη Brabus της χάρισε αυτονομία αντί για δύναμη

Mercedes EQS by Brabus

Η αυτοκίνηση αλλάζει, και το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με τους οίκους μετατροπών. Η Brabus μέχρι τώρα ενίσχυε τους κινητήρες και τις επιδόσεις των Mercedes-Benz, αλλά στην EQS επέκτεινε την ηλεκτρική αυτονομία της.

Για να μην ξεχνιόμαστε, φυσικά, διακόσμησε το αμάξωμα και το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS 450+ by Brabus με αρκετές δυναμικές προσθήκες - όμως, παρόλα όσα αυτές υπόσχονται εκ πρώτης όψεως, η γερμανική μπερλίνα δεν είναι ισχυρότερη, αλλά απλώς μπορεί να σας ταξιδέψει πιο μακριά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πιο δυναμική στην εμφάνιση ακόμα και από τη Mercedes-AMG EQS, αλλά διατηρεί την ίδια ισχύ, τις ίδιες επιδόσεις και την ίδια τελική ταχύτητα. Προς το παρόν οι μετατροπείς δεν έχουν καταφέρει να βρουν τρόπο να αντλήσουν περισσότερη ισχύ από τους ηλεκτροκινητήρες, αν και σε ένα μικρό βαθμό η Brabus το πετυχαίνει με το kit αναβάθμισης του ηλεκτροκινητήρα των ηλεκτρικών Mercedes - όπως της EQC.

Αλλά δεν έχει κατατεί ακόμα δυνατό να το πετύχουν σε μεγαλύτερο βαθμό, τουλάχιστον χωρίς να «χακάρουν» την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του ηλεκτρικού κινητήρα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ακούγεται και τόσο καλή ιδέα στα αυτιά των κατασκευαστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mercedes-Benz EQS 450+ by Brabus διατηρεί την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που προσφέρει, εργοστασιακά, 563 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η Brabus κατάφερε να βελτιώσει την αυτονομία της κυρίως με αεροδυναμικές παρεμβάσεις. Η μείωση του ύψους της αερανάρτησης κατά 15 χιλιοστά εμπρός και κατά 20 χιλιοστά πίσω, σε συνδυασμό με το αεροδυναμικό kit που σχεδίασε ο γερμανικός οίκος, πετυχαίνουν μείωση κατά 7% της κατανάλωσης ενέργειας σε ταχύτητες 100-140 km/h.

Σε αυτές τις ταχύτητες αρχίζουν να αποδίδουν οι αεροδυναμικές βελτιώσεις, ενώ φυσικά η μείωση της απόστασης από το έδαφος έχει και τα πλεονεκτήματά της στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές - κι ακόμα περισσότερο αν οι τροχοί καλύπτονται από σπορ ελαστικά επιδόσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροδυναμικό kit, που φυσικά κάνει και την εμφάνιση του γερμανικού ηλεκτρικού sedan ακόμα πιο δυναμική, περιλαμβάνει ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και πλευρικές ποδιές, τμήματα από ανθρακονήματα και ειδικές ζάντες. Οι τελευταίες είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από τη Brabus, και έχουν διάσταση από 20 ως 22 ίντσες.

Κάθε έμβλημα της Mercedes-Benz στο αμάξωμα έχει αντικατασταθεί με εκείνο της Brabus, ενώ φυσικά -κατά τις τάσεις της εποχής- ο οίκος μετατροπών προσφέρει σε κάθε πελάτη μια λίστα αναρίθμητων επιλογών εξατομίκευσης του εσωτερικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ