Θηριώδης μεταμόρφωση 1.000 ίππων για το Audi RS 6 Avant

Audi RS 6 Avant Mod

Κάτω από τον ταπεινό, οικογενειακό χαρακτήρα της station wagon σιλουέτας του, αυτό το Audi RS 6 Avant απέκτησε την ισχύ μιας Bugatti Veyron και τελική ταχύτητα 340 km/h.

Τα Audi έχουν αναδειχθεί από τα πλέον προσφιλή αυτοκίνητα για μετατροπές από διάφορους τέτοιους οίκους ανά τον κόσμο. Η γερμανική Pacific και η αμερικανική VR Engineering δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς η συνεργασία τους γέννησε αυτό το θηριώδες RS 6 Avant των 1.000 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο εταιρείες εφάρμοσαν ένα kit μετατροπής που ονομάζουν «Stage 3» στον V8, twin-turbo κινητήρα 4.0 λίτρων με το οποίο το RS 6 Avant βγαίνει από το Ingolstadt. Το kit αυτό προσφέρει περίπου 400 ίππους παραπάνω, «εκτοξεύοντάς» τους τώρα σε τετραψήφιο αριθμό - όπως συμβαίνει και με τη ροπή, που είναι αυξημένη κατά 200 Nm και αγγίζει τα 1.020 Nm.

Το kit περιλαμβάνει αναβάθμιση του υπερσυμπιεστή από την ΤΤΕ, καινούριο σύστημα εισαγωγής Eventuri, μεγαλύτερα intercoolers και ανάλογα προσαρμοσμένη χαρτογράφηση του κινητήρα. Η ωμότητα του κινητήρα έχει και το κατάλληλο soundtrack, όπως βγαίνει από την εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic – που ωστόσο διατηρεί στις απολήξεις το ίδιο, εργοστασιακό τους σχέδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα: η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, και το τροποποιημένο αυτό Audi RS 6 Avant φτάνει μέχρι τα 340 km/h τελικής ταχύτητας.

Οι αλλαγές στο πλαίσιο δεν είναι γνωστές με λεπτομέρεια, αλλά περιλαβμάνουν νέα εξαρτήματα της ανάρτησης από την Abt Sportsline. Οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις που έκανε η αμερικανική VR Engineering είναι χαμηλών τόνων. Το τροποποιημένο αυτό RS 6 διαφέρει κυρίως χάρη στις νέες, εντυπωσιακές ακτινικές ζάντες των 22 ιντσών, στο χρώμα του χαλκού. Όσο για το εσωτερικό, το μόνο που άλλαξε είναι το τιμόνι από ανθρακονήματα με επένδυση από Alcantara.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την εργοστασιακή τιμή του Audi RS 6 Avant να φτάνει, στη Γερμανία, τα 123.500 Ευρώ, μπορεί μόνο κανείς να φανταστεί πόσο μπορεί να κοστίζει αυτή η μετατροπή του. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video, η μετατροπή του το έχει ανεβάσει πλέον για τα καλά στα υψίπεδα των πλέον ισχυρών supercars.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ