Μετακίνησες κάδο σκουπιδιών; Αυτό είναι το τσουχτερό πρόστιμο που σε περιμένει

κάδος απορριμάτων

Μια υπεράνω κάθε υποψίας κίνηση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά… επώδυνη καθώς όχι μόνον μπορεί να μας εκθέσει στο γράμμα του νόμου αλλά και να επιβαρύνει την τσέπη μας με ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Στην προσπάθεια αναζήτησης μιας θέσης στάθμευσης και της δημιουργίας του απαραίτητου ζωτικού χώρου, οι περισσότεροι από εμάς έχουν μπει στη άχαρη, ομολογουμένως, διαδικασία μετακίνησης ενός κάδου σκουπιδιών.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συνηθισμένη πρακτική στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα οι κάδοι των σκουπιδιών να ταξιδεύουν ακόμα και δεκάδες μέτρα μακριά από την αρχική-προβλεπόμενη θέση τους.

κάδος απορριμάτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνέπεια της παραπάνω πρακτικής μπορεί να είναι η παρεμπόδιση του έργο των συνεργείων καθαριότητας ή ακόμα και η δυσχέρεια της κυκλοφορίας, καθώς δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της μετακίνησης κάδων σε σημεία που καθιστούν την κίνηση των οχημάτων ιδιαίτερα δύσκολη.

Αυτός επί της ουσίας είναι και ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε με σχετικό νομοσχέδιο στη θεσμοθέτηση ποινών που προβλέπονται για τη μετακίνηση κάδων σκουπιδιών.

κάδος απορριμάτων

Σύμφωνα με το άρθρο πέντε του σχετικού νομοσχεδίου, για την αυθαίρετη μετακίνηση κάδου μηχανικής αποκομιδής και λοιπών μέσων προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων και μικροαπορριμμάτων από τη θέση που έχει υποδειχθεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας του οικείου ΟΤΑ Α΄ βαθμού, καθώς και την αυθαίρετη αφαίρεση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων των κάδων, επιβάλλεται πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Την ευθύνη βεβαίωσης της συγκεκριμένης παράβασης έχουν οι δημοτικές αρχές οι οποίες οφείλουν να ανταποκρίνονται και σε σχετικές καταγγελίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κάδος απορριμάτων

Σε κάθε περίπτωση, η αυθαίρετη μετακίνηση ενός κάδου απορριμμάτων συνιστά μια αντικοινωνική συμπεριφορά την οποία κανείς θα πρέπει να αποφεύγει όχι μόνον για να αποφύγει το τσουχτερό πρόστιμο των 300 ευρώ αλλά και για να μην κάνει ακόμα πιο δύσκολο το κρίσιμο έργο των συνεργείων καθαρισμού.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση εκούσιας ή ακούσιας φθοράς κάποιου κάδου επίσης προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ οι παραβάτες καλούνται να καλύψουν και το κόστος επισκευής της ζημιάς που προκάλεσαν. 

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ