Μέσα στο 2024 το μικρότερο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo

Alfa Romeo Brennero

H μιλανέζικη φίρμα ετοιμάζει το νέο της μικρό SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από τις μεγαλύτερες Alfa Romeo Stelvio και Tonale.

Με τη νέα μικρομεσαία Tonale, η οποία μόλις λανσαρίστηκε στις ευρωπαϊκές αγορές, η Alfa Romeo εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα compact SUV μοντέλα. Έτσι, λοιπόν, στις αρχές του 2024 η εμβληματική ιταλική φίρμα θα μας παρουσιάσει και το μικρότερο στην ιστορία της SUV, το οποίο θα πλαισιώσει προς κάτω την Tonale και θα κληθεί να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε μια από τις πιο εμπορικές κατηγορίες της εποχής μας, δημιουργώντας ένα δυνατό δίδυμο για τη μάρκα.

Για το συγκεκριμένο project τοποθετήθηκε πρόσφατα και ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, αποκλείοντας την ονομασία Brennero που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα (στις εικόνες παρουσιάζουμε ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο compact SUV της Alfa Romeo θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας που θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και θα πλαισιώνει υβριδικές εκδόσεις με θερμικό κινητήρα βενζίνης. Οι τελευταίοι αποτελούν μία νέα σειρά κινητήρων που δεν προσφέρεται επί του παρόντος σε κανένα από τα μοντέλα του Ομίλου Stellantis που βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, και θα φέρουν ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCT.

alfa romeo small suv

Ο Όμιλος Stellantis προχώρησε σε κοινοπραξία με την Punch Powertrains για την υλοποίηση του νέου ήπια υβριδικού συστήματος κίνησης με θερμικό κινητήρα τον 1,2 PureTech, ενισχύοντας έτσι την απόδοση του αυτοκινήτου σε αστικές συνθήκες.

H κατασκευή του νέου ιταλικού μοντέλου θα γίνεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, μια μονάδα που θα φιλοξενήσει την παραγωγή μελλοντικών μοντέλων των Jeep και Fiat.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον, με την προσθήκη του νέου SUV στη γκάμα της η Alfa Romeo όπως προείπαμε θα δημιουργήσει μια δυνατή δυάδα στην compact κατηγορία, ενώ σε αυτά τα δύο μοντέλα θα πρέπει να προσθέσουμε και τη μεγαλύτερη -μεσαία- Stelvio, καθώς επίσης και ένα ακόμη μεγαλύτερο νέο SUV, που αναμένεται να αυξήσει σε 4 τις επιλογές των μοντέλων του είδους για την ιστορική μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ