Μercedes ετών 32 έπιασε 300 χλμ./ώρα στην εθνική οδό (Video)

Mercedes E 190 Evo I έπιασε 300 χλμ./ώρα video 2023

Παρά τα 32 χρόνια που βαραίνουν την πλάτη της, μια Mercedes 190 Evo I κατάφερε να τερματίσει σχεδόν το κοντέρ της σε εθνική οδό.

«Τραγουδάει» ακόμη παρά τα 32 της χρόνια και μάλιστα καλύτερα από ποτέ, η βελτιωμένη Mercedes E 190 Evo I που αποτελεί και την πρωταγωνίστρια του video που σας παραθέτουμε.

Η εν λόγω Mercedes E 190 Evo I, ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας στις αρχές τις 10ετίας του 1990, όχι μόνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση λόγω της περιποίησης που έχει δεχτεί από τον ιδιοκτήτη της, αλλά φέρει και εκτεταμένες βελτιώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω βελτιώσεις έχουν ανεβάσει την ισχύ του εν σειρά 4κύλινδρου κινητήρα των 2,5 λίτρων από τους 205 στους 420 ίππους, σύμφωνα και με την περιγραφή του video. Η σημαντικότερη προσθήκη που οδήγησε στον υπεδιπλασιασμό της ισχύος του γερμανικού μοτέρ είναι εκείνη ενός υπερσυμπιεστή εξάτμισης με όλες τις μετατροπές να έχουν γίνει από την γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Stern Garage.

Οι μετατροπές δεν σταματούν στον κινητήρα αλλά έχουν προχωρήσει στις αναρτήσεις και το σύστημα πέδησης της E 190 Evo I, ενώ αυξημένα παρουσιάζονται και τα επίπεδα στιβαρότητας του αμαξώματος με την προσθήκη ενός κλωβού ασφαλείας.

Στο video που ακολουθεί οι συντελεστές του γερμανικού καναλιού «TopSpeedGermany» δείχνουν τα χαρίσματα του βελτιωμένου κινητήρα του σπορ σεντάν της Mercedes προσπαθώντας να φτάσουν έως και την μέγιστη ταχύτητά του κινούμενοι στον δίχως όριο ταχύτητας γερμανικό αυτοκινητόδρομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ