Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με τα κλειδιά του αυτοκινήτου -Ποια ζημιά προκαλεί

κλειδί αυτοκινήτου

Μια αρκετά κοινή συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την "υγεία" του αυτοκινήτου μας, καθώς προκαλεί τη φθορά της κλειδαριάς που δίνει εκκίνηση στη μίζα.

Μια διαδικασία που επαναλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες φορές η πλειοψηφία των οδηγών κατά τη διάρκεια χρήσης ενός αυτοκινήτου είναι το περίφημο «γύρισμα» της κλειδαριάς του κεντρικού διακόπτη.

Πρόκειται για μια φαινομενικά «αθώα» κίνηση που γίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων σχεδόν από ένστικτο, αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει καταστροφή αν δεν τηρήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

Το λάθος, λοιπόν, που κάνουμε και σχετίζεται άμεσα με το κλειδί του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούμε στον κεντρικό διακόπτη είναι ότι το βάζουμε στο ίδιο μπρελόκ με πάρα πολλά ακόμη κλειδιά που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κλειδί αυτοκινήτου

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ορισμένοι ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς μπορούν τα κλειδιά στο προσωπικό σας μπρελόκ να έχουν κάποια επίδραση στον διακόπτη της ανάφλεξης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη πολλών κλειδιών στο μπρελόκ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ευαίσθητα εσωτερικά εξαρτήματα του «αφαλού» της ανάφλεξης, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί για να κρατά πολύ βάρος.

Κλειδί αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο διακόπτης της ανάφλεξης δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει πολύ βάρος πάνω του και όταν κρεμάτε ένα βαρύ μπρελόκ στον διακόπτη της ανάφλεξης, κάθε δόνηση και στροφή θα φθείρει και σταθερά όλα τα ευαίσθητα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.

Τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας ταλαιπωρίας του διακόπτη ανάφλεξης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα εκκίνησης του κινητήρα ή να δημιουργήσουν άλλα σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

Κλειδί αυτοκινήτου

Το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα κλειδιά και το πλήθος τους στο μπρελόκ, αλλά το συνολικό τους βάρος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απάντηση από ειδικό για το πόσα κλειδιά μπορεί να έχει ένα μπρελόκ αυτοκινήτου, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πέντε ή έξι κλειδιά θα πρέπει να είναι το μέγιστο.

Η πιο σοφή κίνηση βέβαια είναι να έχετε το κλειδί του αυτοκινήτου στο δικό του μπρελόκ, με σκοπό να μην υπάρχει αιωρούμενο βάρος στον διακόπτη της ανάφλεξης. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μία τέτοια κίνηση μπορεί να σας γλυτώσει από δαπανηρές επισκευές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ