Ξεκινά το μεγάλο έργο που θα συνδέσει τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω με την Εθνική Οδό

Σήραγγες Σκαραμαγκά

Εντός του μήνα θα δημοπρατηθεί το έργο της σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Ποια θα είναι τα οφέλη.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το μεγάλο έργο της σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, το οποίο θα καταστήσει σημαντικά ευκολότερες τις μετακινήσεις των πολιτών.

Όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, η δημοπράτηση του έργου ύψους 55 εκατ. ευρώ θα γίνει εντός του Ιανουαρίου, ενώ περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση του τριπλού κόμβου Σκαραμαγκά.

Πρόκειται για ένα έργο Εθνικού Επιπέδου που θα αποσυμφορήσει την κίνηση των οχημάτων τόσο στην Εθνική Οδό – από και προς Κόρινθο – όσο και στις λεωφόρους Σχιστού και Αθηνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση του τελευταίου 1,5 χιλιομέτρου της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω (που ουσιαστικά λειτουργεί ως προέκτασης της Αττικής Οδού), ώστε η τελευταία να συνδέεται με την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου με την κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου (Η/Κ) Σκαραμαγκά.

Κίνηση στους δρόμους

Το έργο αναλυτικά

-Ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω στο τελευταίο τμήμα της μήκους 1,4 χλμ. μέχρι την Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου με την κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου (Η/Κ) Σκαραμαγκά.

-Αναβάθμιση του υφιστάμενου Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Σχιστού με κατασκευή ενός ακόμη υπερυψωμένου κλάδου με νέα γέφυρα υπεράνω της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου.

-Αναβάθμιση της Ε.Ο. Αθηνών -Κορίνθου στο τμήμα της μεταξύ του Η/Κ Σκαραμαγκά και του Α/Κ Σχιστού με αύξηση και αναδιαμόρφωση των λωρίδων κυκλοφορίας αυτής.

-Κατασκευή του νέου Α/Κ Ναυπηγείων επί της Λεωφόρου Σχιστού ανάντη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είναι αναγκαίος για την κατάργηση του ισόπεδου σηματοδοτημένου κόμβου στη διασταύρωση με Λεωφόρο Σχιστού και του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά καθώς και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών απαιτήσεων του οδικού δικτύου της περιοχής. Στο πλαίσιο της κατασκευής του εν λόγω Ανισόπεδου Κόμβου αλλά και της αναβάθμισης του Α/Κ Σχιστού προβλέπεται και αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Σχιστού στο μεταξύ των δύο αυτών κόμβων τμήμα αυτής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Κατασκευή του απαιτούμενου δικτύου συλλεκτήρων όμβριων της περιοχής που εντάσσεται και εξυπηρετεί και τα παραπάνω οδικά έργα.

-Εργασίες μετατόπισης/προστασίας των δικτύων Ο.Κ.Ω. (Φυσικό Αέριο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ κ.ά).

Με τρεις αναβαθμισμένους κόμβους σε Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά και Σχιστό, η Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω θα αναβαθμίσει τη δυτική πλευρά της πόλης, ενώ θα σημάνει και την ολοκλήρωση/λειτουργία των διανοιγμένων σηραγγών «φαντάσματα» στη στροφή στον Σκαραμαγκά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ