Κόντρες στην Αττική Οδό: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βάζει «Στοπ»

Hyundai κόντρα

Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκαν τις βραδινές ώρες της 14 προς 15/4/2022 στη Λεωφ. Σχιστού, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων.

Στους ανωτέρω ελέγχους συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν 462 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 164 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, από τις οποίες 23 σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν: 29 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα, 23 για στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης, 26 για μη χρήση κράνους, 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 12 διότι στερούντο ή είχαν δυσδιάκριτες πινακίδες κυκλοφορίας, 9 για αδιαφανείς υαλοπίνακες (φιμέ), 5 για στέρηση ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), 3 για ανασφάλιστο όχημα, 1 για επικίνδυνη οδήγηση, 46 λοιπές παραβάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κόντρα

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 42 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 15 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, ακινητοποιήθηκαν 23 οχήματα.

Η αστυνομία τονίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα. Θυμίζουμε ότι για τις επικίνδυνες κόντρες στην περιοχή (Λεωφ. Σχιστού-Αττική Οδός) είχε αναφερθεί πριν λίγες ημέρες το carandmotor.gr, με τα video που είχε παρουσιάσει να κατεβαίνουν λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα από το Youtube.

Κόντρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ