Με τέρμα το... γκάζι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

mploko troxaias den stamatisa

Η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση χωρίς κράνος αλλά και χωρίς δίπλωμα ήταν οι δημοφιλέστερες παραβάσεις.

Ποιο κοντά στο… Άγιο Πνεύμα προσπάθησαν να φτάσουν χιλιάδες οδηγοί το τριήμερο της Αργίας καθώς παρά τις προσπάθειες της Τροχαίας η υπερβολική ταχύτητα φαίνεται ότι δελέασε όλους τους εκδρομείς της Πεντηκοστής.

Πέραν της υπερβολικής ταχύτητας, η μη χρήση κράνους ή η οδήγηση χωρίς την απαιτούμενη άδεια οδήγησης αποτέλεσαν τις δύο ακόμη πιο δημοφιλείς παραβάσεις των Ελλήνων οδηγών που έφυγαν από τις μεγαλουπόλεις αλλά δεν τήρησαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η μη χρήση κράνους οφείλεται εν μέρει στην μεγάλη άνοδο της θεροκρασίας αλλά δυστυχώς οι αναβάτες αν κινούνται χωρίς αυτό είναι εντελώς απροστάτευτοι και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τους. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στην οδήγηση χωρίς δίπλωμα επίσης κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών έχει παραδοσιακά διαπιστωθεί ότι αυξάνονται κατά πολύ οι συγκεκριμένες παραβάσεις αλλά και τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που προκαλούνται κυρίως από νέους ανθρώπους που κινούνται με οχήματα χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια οδήγησης.

Επίσης άκρως ανησυχητικό θεωρείται και το γεγονός ότι οι παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αναρριχήθηκαν στην τέταρτη θέση.

Η οδήγηση σε κατάταση μέθης δυστυχώς αποτελεί επίσης μια «αγαπημένη» παράβαση των Ελλήνων οδηγών ειδικά κατά την περίοδο των εορτών και τριημέρων καθώς η καλοκαιρινή αύρα της θάλασσας δυστυχώς επηρεάζει αρνητικά τους οδηγούς που υποκύπτουν στο πάθος του αλκοόλ. Ωστόσο η Τροχαία προσπαθεί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες να πραγματοποιεί όσον το δυνατόν περισσότερους ελέγχους για αλκοόλ ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα από μεθυσμένους οδηγούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα το διάστημα του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος η Τροχαία πραγματοποίησε 62.762 ελέγχους και βεβαίωσε 18.407 παραβάσεις.

Οι 3.643 αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, οι 813 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 672 σε οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, οι 570 σε οδήγηση σε κατάσταση μέθης, οι 568 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 402 σε Κ.Τ.Ε.Ο., οι 206 σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 201 σε κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 123 σε αντικανονικούς ελιγμούς, οι 116 σε παραβίαση σηματοδότη, οι 100 σε αντικανονικό προσπέρασμα, οι 70 σε φθαρμένα ελαστικά, οι 36 σε κίνηση στη Λ.Ε.Α., οι 22 σε κίνηση στην αριστερή λωρίδα, οι 21 σε παραβίαση προτεραιότητας, οι 21 σε μη χρήση παιδικών καθισμάτων και οι 10.823 σε λοιπές παραβάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ