Με αυτόν τον τρόπο δεν θα τελειώσει το diesel

diesel moter

Το συνθετικό παραφινικό diesel μπορεί να σώσει τον συγκεκριμένο τύπο καυσίμου από τον θάνατό του το 2035.

Πώς θα επιβιώσουν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης; Δυστυχώς, είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, δεδομένου ότι το μέλλον των κινητήρων οδεύει σε μία αμιγώς ηλεκτρική εποχή. Υπάρχει όμως ελπίδα; Ναι και ακούει στο όνομα παραφινικό diesel.

Πρόκειται για ένα καύσιμο που παράγεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες από τη βιομηχανία τροφίμων (ζωικά λίπη ή λάδια τηγανίσματος που έχουν υποστεί επεξεργασία με υδρογόνο) και ονομάζεται πράσινο diesel ή HVO.

HVO Biodiesel 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το HVO προέρχεται από το “Hydrotreated Vegetable Oil” και είναι συνθετικό παραφινικό diesel, πιστοποιημένο ως βιώσιμο καύσιμο, μιας και παρασκευάζεται από βιώσιμα φυτικά έλαια ή από την επανεπεξεργασία ανάλογων αποβλήτων (λίπη, ζώα, μαγειρικά έλαια, υπολείμματα λαδιών κ.λπ.).

Το παραφινικό diesel έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Το πρώτο από αυτά είναι η συμβατότητά του με όλους τους υπάρχοντες πετρελαιοκινητήρες και δεν απαιτεί καμία τροποποίηση των αυτοκινήτων ή της υποδομής διανομής.

Το δεύτερο είναι ότι βοηθά στο να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου έως και 90% κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των καυσίμων σε σύγκριση με το ορυκτό diesel που γνωρίζουμε.

HVO Biodiesel 3

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν την χρήση βιοντίζελ HVO είναι και η Volkswagen. Όλα τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας που θα παραδοθούν από τον Ιούνιο και έχουν τετρακύλινδρο κινητήρα TDI θα μπορούν να καταναλώνουν παραφινικό diesel. Μάλιστα, σύμφωνα με την VW, η παρουσία του νέου βιοντίζελ είναι πιθανό να αποκτήσει ποσοστό έως 30% στην αγορά ενέργειας κατά τα επόμενα δέκα χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ