Με αυτό τον τρόπο κλείνουν τις λακκούβες των δρόμων μέσα σε 3 μόλις λεπτά -Η νέα μέθοδος που αλλάζει τα δεδομένα

Lakkouves dromou 1

Η σύγχρονη μέθοδος φέρνει νέα δεδομένα στην αποκατάσταση των λακκουβών και των κακοτεχνιών, οι οποίες στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι πραγματικά αναρίθμητες.

«Κόκκινο» συνεχίζει να χτυπά η αγανάκτηση των οδηγών για την κατάσταση του οδοστρώματος εντός και εκτός του αστικού ιστού της χώρας μας, με αποκορύφωμα τις λακκούβες που καταπονούν την ανάρτηση των αυτοκινήτων και ενίοτε μπορεί να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης ατυχήματος.

Lakkouves dromou 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προγράμματα «επούλωσης» εγκάρσιων τομών συνεχίζουν να υλοποιούνται στη χώρα μας. Πρόκειται, ωστόσο, μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί το κλείσιμο ενός τμήματος του εκάστοτε δρόμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται πως μπορεί να δώσει η βρετανική εταιρεία "Velocity Patching" μέσω μιας καινοτόμου μεθόδου που επιτρέπει τον καθαρισμό, το σφράγισμα και την επικάλυψη της λακκούβας με άσφαλτο μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Πώς αποκαθίστανται οι λακκούβες σε χρόνο ρεκόρ;

Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι για την αποκατάσταση των λακκούβων χρειάζονται μόλις τρία άτομα. Επίσης, όλος ο εξοπλισμός και τα υλικά που απαιτούνται για τις εργασίες βρίσκονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που σπεύδει στο σημείο.

Lakkouves dromou 3

Ένα μέλος του συνεργείου χρησιμοποιεί ένα κανόνι το οποίο φυσά με δύναμη αέρα στην λακκούβα, καθαρίζοντάς την από τη βρωμιά που έχει συγκεντρωθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, παίρνει σειρά ο ψεκασμός με ασφαλτικό γαλάκτωμα, ώστε να «σφραγιστεί» η λακκούβα και να αποτραπεί η διείσδυση νερού.

Lakkouves dromou 4

Τέλος, το συνεργείο χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που βοηθά στην ομοιόμορφη επικάλυψη των κόκκων ασφάλτου στο οδόστρωμα.

Βίντεο της εταιρείας Velocity Patching δείχνει ότι η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις 3 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι σε μια εργάσιμη ημέρα μπορούν να αποκατασταθούν περίπου 200 λακκούβες.

Lakkouves dromou 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει, επίσης, η εταιρεία, το συνολικό κόστος της εργασίας ανέρχεται σε 16 λίρες (περίπου 18 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), όταν η παραδοσιακή μέθοδος αποκατάστασης λακκούβων φτάνει τις 55 λίρες (62 ευρώ).

Υπολογίζεται ότι με τη μέθοδο αυτή εκπέμπεται 90% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2), την ίδια ώρα που δεν δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ