Με αυτό το κόλπο γλυτώνουν το πρόστιμο -Πώς κοροϊδεύουν τις κάμερες

pinakida

Οι Ολλανδοί οδηγοί προχωρούν σε μια ασυνήθιστη πράξη για να αποφύγουν την καταγραφή της παρανομίας που πραγματοποιούν.

Οι Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών, όπως θα έπρεπε ήδη να γνωρίζετε, δημιουργήθηκαν για να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στις πόλεις, απαγορεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που είναι παλιάς τεχνολογίας και θεωρούνται ρυπογόνα σε σχέση με τα σύγχρονα.

Οι συγκεκριμένες ζώνες υπάρχουν σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και ο απώτερος σκοπός τους, πέρα από την βελτίωση του αέρα, είναι να βοηθήσουν στο να «συμμορφωθεί» η χώρα με τους στόχους και τα όρια εκπομπών που έχει θέσει η Ε.Ε.

Road Radar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφαρμογή του μέτρου των Ζωνών Χαμηλών Εκπομπών στις μεγαλουπόλεις, είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα. Ωστόσο, είναι σύνηθες να καθορίζονται διαφορετικά όρια από τις κυβερνήσεις, έχοντας πάντα ως μπούσουλα τους κανονισμούς της Ευρώπης για τους ρύπους.

Για παράδειγμα, οι Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών στην Ολλανδία αφορούν μόνο τα πιο ρυπογόνα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, και όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, οι οδηγοί τέτοιων οχημάτων ψάχνουν τρόπους για να αποφύγουν το πρόστιμο.

Τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ολλανδία πριν το 2001, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση/ελεύθερη είσοδο στις συγκεκριμένες ζώνες. Εκεί τα αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να φέρουν περιβαλλοντικές ετικέτες, αλλά ελέγχονται από κάμερες που διαβάζουν τις πινακίδες και από τροχονόμους στο δρόμο.

ULEZ

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει γίνει viral, μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι οδηγοί προσπαθούν να αποφύγουν το πρόστιμο. Κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και καλύπτουν τις πινακίδες, λίγο πριν φτάσουν στην κάμερα που ελέγχει την ελεγχόμενη ζώνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι λογικό, θα αναρωτιέστε γιατί η οδηγός ενός Audi Q3 τελευταίας γενιάς καλύπτει τις πινακίδες του αυτοκίνητου για να αποφύγει το πρόστιμο. Ο λόγος είναι ότι η κάμερα που βρίσκεται λίγο πιο μπροστά είχε χαλάσει και έκοβε πρόστιμο σε όλα τα αυτοκίνητα που πέρναγαν από το σημείο.

Πέρα από την κυρία που βάζει μονωτική ταινία στο Q3, θα δείτε ότι άλλοι έχουν βάλει πλαστικές σακούλες ή ακόμα και ένα κομμάτι ύφασμα στο επίμαχο σημείο, με απώτερο σκοπό να μην τους επιβληθεί πρόστιμο από την κάμερα. Ακόμα και αν γνωρίζουν ότι έχει χαλάσει, δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να ζητήσουν ακύρωσή της.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ