Με 525 άλογα το Land Rover Defender V8

Land Rover Defender V8

Η Land Rover λανσάρει τώρα το ισχυρό Defender V8 που κατασκευάστηκε ποτέ.

Τα δυναμικά νέα μοντέλα συνεχίζουν την παράδοση δεκαετιών του Land Rover V8, που ξεκίνησε από τον πρώτο Stage I V8 της δεκαετίας του ’70, συνεχίστηκε με τα μοντέλα αμερικανικών προδιαγραφών των '90s και φτάνει μέχρι την πανίσχυρη έκδοση Defender Works V8. Έτσι ο χαρακτηριστικός κινητήρας έρχεται να προστεθεί στην τελευταία γκάμα αποδοτικών κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel της σειράς Ingenium και προηγμένων Plug-in Hybrid.

Το Defender V8 βασίζεται στις κορυφαίες ικανότητες του σκληροτράχηλου 4x4, πετυχαίνοντας νέα επίπεδα επιδόσεων και οδηγικών συγκινήσεων, καθώς συνδυάζει έναν ισχυρό, υπετροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5.0L ισχύος 525PS με ειδικές ρυθμίσεις ανάρτησης και κιβωτίου, που το καθιστούν το ταχύτερο και πιο δυναμικό Defender στην ιστορία του μοντέλου. Η αποκλειστική νέα έκδοση Carpathian Edition βασίζεται στο Defender V8 και αντιπροσωπεύει την επιτομή της σχεδίασης, των επιδόσεων και των ικανοτήτων του Defender, ενώ μία νέα έκδοση XS Edition αντικαθιστά την πολύ επιτυχημένη First Edition και συνδυάζει αποκλειστικές στυλιστικές λεπτομέρειες και αναβαθμίσεις εξοπλισμού στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ισχύς προέρχεται από τον υπετροφοδοτούμενο, V8 βενζινοκινητήρα 5.0L της Land Rover που αποδίδει 525PS, ροπή 625Nm και μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το Defender V8 90 έχει επιτάχυνση 0-100km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 240km/h και καταναλώνει μέχρι 14,5l/100km με εκπομπές CO2 από 327 g/km. Οι off-road ικανότητες είναι σήμα κατατεθέν όλων των Defender, ενώ ο V8 καθιστά ακόμα πιο απολαυστική την οδήγηση, ιδιαίτερα με την προσθήκη ενός νέου προγράμματος Dynamic στο σύστημα Terrain Response – διατίθεται αποκλειστικά για τις V8 εκδόσεις του Defender. Αυτό βοηθά τους οδηγούς να αξιοποιούν τον πιο δυναμικό χαρακτήρα και την ισορροπημένη συμπεριφορά του μοντέλου 525PS τόσο στην άσφαλτο όσο και σε πιο ολισθηρά οδοστρώματα.

Σχεδιασμένο για να είναι το ταχύτερο και πιο συναρπαστικό Defender όλων των εποχών, προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία και έχει ιδιαίτερη απήχηση στον οδηγό. Μεγαλύτερες διαμέτρου και συμπαγής αντιστρεπτικές δοκοί βοηθούν στη μείωση των κλίσεων του αμαξώματος στις γρήγορες στροφές, ενώ το μοναδικό ηλεκτρονικά ενεργό πίσω διαφορικό - Electronic Active Rear Differential συνεργάζεται με ένα ελεγκτή ρυθμού περιστροφής αμαξώματος - Yaw Controller που επιτρέπει αξιόπιστο έλεγχο της συμπεριφοράς του Defender V8 στις στροφές όταν πλησιάζει ή υπερβαίνει τα όρια της πρόσφυσης. Το προσεκτικό σετάρισμα του νέου προγράμματος Dynamic στο Terrain Response 2, προσφέρει στο Defender V8 έναν πιο ευέλικτο, απολαυστικό χαρακτήρα με ταχύτερη απόκριση. Σε αυτή τη ρύθμιση, η αυξημένη απόκριση του γκαζιού και η ειδική προσαρμογή της συνεχώς μεταβαλλόμενης απόσβεσης - Continuously Variable Damping συνδυάζονται με πιο σκληρά σαϊλεντμπλόκ αναρτήσεων για άμεση απόκριση στις εντολές του τιμονιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεργαζόμενο αρμονικά με την τεχνολογία Torque Vectoring by Braking, τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control Systems) και ένα νέο Yaw Controller, το Defender V8 είναι ταχύτερο, πιο συναρπαστικό και καλύτερα ελεγχόμενο από ποτέ. Ο ολοκληρωμένος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Electronic Air Suspension (ηλεκτρονική αερανάρτηση), Adaptive Dynamics και ConfigurableTerrain Response. Επιπλέον, η έκδοση XS Edition διαθέτει προβολείς Matrix LED με χαρακτηριστικά φώτα DRL, τεχνολογία καθρέπτη ClearSight Rear View και το προηγμένο σύστημα Pivi Pro infotainmentμε ηχοσύστημα Meridian 10-ηχείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ