Με 1 ευρώ μπορείς να κάνεις τον κινητήρα του αυτοκινήτου να λάμπει -Tο άγνωστο κόλπο

driver kinitiras

Πέρα από αγαπημένο ποτό των Ελλήνων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η μπύρα μπορεί να καθαρίσει και το μοτέρ του ΙΧ μας, σύμφωνα με έναν αυτοαποκαλούμενο ειδικό.

Η καθαριότητα, όταν ακτινοβολεί, είναι ο πιο πολύτιμος στολισμός μας και δίκαια θεωρείται…μισή αρχοντιά. Η καθαριότητα, ωστόσο, δεν πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά στην εμφάνισή μας, το σπίτι μας και το γραφείο που εργαζόμαστε.

Καθαρό πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή και το αυτοκίνητό μας, δεδομένου ότι όπως έχουμε επισημάνει η βρωμιά (βλ. στο παρμπρίζ -μείωση ορατότητας) μπορεί να αποτελέσει αίτια πρόκλησης ατυχήματος.

Πολλοί οδηγοί, ωστόσο, συμβιβάζονται με τη βρωμιά και την αταξία, μιας και θεωρούν ότι ο καθαρισμός ορισμένων μερών του αυτοκινήτου τους, πέρα από χρόνο -που δεν έχουν- απαιτεί και αρκετό χρήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βρώμικος κινητήρας αυτοκινήτου

Τα χρήματα, ωστόσο, ενδέχεται να μην αποτελέσουν εμπόδιο για τον καθαρισμό ορισμένων τμημάτων, μιας και για αυτό μπορούν να φροντίσουν κάποια καθημερινά προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Άγνωστες εν πολλοίς ιδιότητες, σύμφωνα με έναν αυτοαποκαλούμενο car expert, έχει η… μπύρα, η οποία όπως αυτός ισχυρίζεται, εφόσον αναμειχθεί με σόδα, κρίνεται ιδανική για τον καθαρισμό των λεκέδων στον χώρο του κινητήρα.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Tik Tok, τον βλέπουμε να αναμειγνύει μπίρα με σόδα, και στη συνέχεια να βρέχει με το μίγμα ένα πανάκι, με το οποίο καθαρίζει κάποιες μεταλλικές επιφάνειες στον χώρο του μοτέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμφίβολα, η απομάκρυνση των λεκέδων λαδιού στον κινητήρα και πέριξ αυτού είναι απαραίτητη όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, μιας και -σε ακραίες περιπτώσεις- μπορεί να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης φωτιάς.

Ωστόσο, ο καθαρισμός του μοτέρ με μπύρα και σόδα δεν γνωρίζουμε αν όντως είναι… τόσο καλή ιδέα, και σίγουρα υπάρχουν προϊόντα που είναι εξελιγμένα για ακριβως αυτή τη δουλειά.

Σίγουρα πιο ασφαλές είναι το επόμενο τρικ στο βίντεο του Tik Toker, που αφορά στον καθαρισμό της σκόνης στο ταμπλό μέσα στην καμπίνα, με ένα πανί που είναι βουτηγμένο σε ένα μείγμα νερού-μαλακτικού υγρού.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ