Η ελληνική Mazda υποκλίνεται στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο των Μπλε Σαμουράι του Κατάρ

mazda autoone japan mundial

Σεβασμός. Ταπεινότητα. Ευγνωμοσύνη. Πρόκειται για τις αξίες που διέδωσε η Εθνική Ιαπωνίας στα γήπεδα του Κατάρ. Αξίες που αποτελούν θεμελιώδη αρχή της Mazda από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της.

Τον δρόμο της επιστροφής προς το Τόκιο πήρε η Εθνική Ομάδα της Ιαπωνίας, μετά την ήττα που γνώρισε στη ψυχοβγαλτική διαδικασία των πέναλτι από την Κροατία την περασμένη Δευτέρα στα γήπεδα του Κατάρ όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Πέρα, όμως, από την απογοήτευση του αποκλεισμού, οι «αποσκευές» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι γεμάτες σπουδαίες αναμνήσεις. Αναμνήσεις που κάνουν την ιαπωνική ομάδα να αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά, και με ένα λεπτό χαμόγελο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι μόνο η επική ανατροπή εις βάρος της Γερμανίας στον πρώτο αγώνα της φάσης των ομίλων. Δεν είναι η συγκινητική αυταπάρνηση που επέδειξαν οι «Μπλε Σαμουράι» στον θρίαμβο επί της Ισπανίας.

Είναι η ανεκτίμητη αξία του σεβασμού που διέδωσαν καθόλη τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού τους ταξιδιού στο Κατάρ. Ένας σεβασμός που δεν περιορίστηκε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά κατέκλυσε κάθε γωνιά των σταδίων όπου υπήρξε ιαπωνική παρουσία.

Ποιον άφησε ασυγκίνητο η εικόνα με τους δεκάδες Ιάπωνες – ανεξαρτήτως ηλικίας – να παραμένουν στις κερκίδες μετά τη λήξη των αγώνων ώστε να μαζέψουν τα μπουκάλια και τις συσκευασίες φαγητού που ήταν πεταμένα στα καθίσματα;

Ποιος δεν θαύμασε την βαθιά υπόκλιση του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας, Hajime Moriyasu, μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία, σε όσους ακολούθησαν την αποστολή της ομάδας σε αυτό το όμορφο ποδοσφαιρικό ταξίδι;

Mazda ιαπωνία εθνική
Η υπόκλιση του προπονητή της Ιαπωνίας στους φιλάθλους
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σεβασμός και Mazda: Δύο έννοιες ταυτόσημες

Πρόκειται για εικόνες που, ίσως, προβάλουν παράταιρες σε εμάς. Όχι, όμως, και στους γνώστες της ιαπωνικής κουλτούρας. Σε όσους είναι μυημένοι σε αυτόν τον πολιτισμό που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους λόγω του σεβασμού που επιδεικνύουν οι πολίτες της χώρας σε κάθε περίσταση, αξία που τείνει να εξαλείφθεί και να αποτελέσει ανάμνηση στις δυτικές κοινωνίες.

Είναι η εσωτερική ειρήνη που επιζητούν. Ειρήνη που επιτυγχάνεται μέσω καλών συμπεριφορών, σεβασμού και ευγένειας. Αξίες που διδάσκονται σε κάθε παιδί από πολύ μικρή ηλικία και αποτελούν «πυξίδα» καθόλη τη διάρκεια της ζωή τους.

Πρόκειται για αξίες που διέπουν κάθε πτυχή της εμπορικής δραστηριότητας της Mazda, της δημοφιλούς αυτοκινητοβιομηχανίας που αριθμεί πάνω από 100 χρόνια ζωής και εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά από την Mazda Autoone του Ομίλου Συγγελίδη.

Mazda αξίες

Ο σεβασμός, ως κινητήριος δύναμη της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Χιροσίμα ενσαρκώνεται στο σύμβολό της, το οποίο από το 1997 κοσμεί όλα τα μοντέλα της. Είναι μία συμβολική αναπαράσταση του “M” (από το Mazda) που δείχνει ότι η εταιρεία απλώνει τα φτερά της, ατενίζοντας το μέλλον και αγκαλιάζοντας τον καταναλωτή, μέσω της αφοσίωσής της στη διαρκή ανάπτυξη και βελτίωση των τετράτροχών προϊόντων της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο αυτή η ανθρωποκεντρική πολιτική θα μπορούσε να αναδείξει τη Mazda σε μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως. Με μοντέλα που δεν έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί απλώς για οδήγηση από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την τη φιλοσοφία Jinba Ittai, τη σύνδεση που νιώθει ένας αναβάτης με το άλογό του. 

Mazda mx-5

Είναι ο σεβασμός στον καταναλωτή και το αντισυμβατικό πνεύμα που ώθησε την Mazda στην καινοτομία, γράφοντας ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία της αυτοκίνησης: Το κεφάλαιο του περιστροφικού κινητήρα Wankel.

Και είναι ο σεβασμός στη φύση που αναδεικνύει σε βασικό μέλημα της Mazda την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών CO2, με βραχυπρόθεσμο στόχο έως το 2030 η γκάμα της να απαρτίζεται από πλήρως ή μερικώς εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να τελειοποιήσει και τους δικούς της υπερσύγχρονους και καθαρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda αξίες

Για τη Mazda, λοιπόν, η υπόκλιση του προπονητή της Ιαπωνίας στο κοινό σημαίνει πολλά. Διότι οι αξίες της ταπεινότητας, της ευγνωμοσύνης και του σεβασμού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ