Το Mazda RX-9 είναι ο νέος Σαμουράι

Mazda RX

Η Mazda δείχνει έτοιμη να δώσει συνέχεια στην αυτοκρατορία των RX, χαρίζοντας το πράσινο φως στην εξέλιξη ενός επιβλητικού σε σχεδίαση και προδιαγραφές coupe.

Οι ημέρες που η Mazda πρωταγωνιστούσε στην κατηγορία των coupe-σπορ κατασκευών, προτάσσοντας την αυταπόδεικτη τεχνολογική υπεροχή των περιστροφικών κινητήρων ανήκει στο παρελθόν.

Βλέπετε τα προβλήματα αξιοπιστίας, σε συνδυασμό με την αδυναμία των κινητήρων Wankel να προσαρμοστούν στις νέες και σαφώς αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων, στέρησαν από το περίφημο Mazda RX-8 το παρόν και το μέλλον.

Mazda RX
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Χιροσίμα, βέβαια, η ελπίδα ότι η Mazda θα βρει τον τρόπο να επαναφέρει το θρυλικό RX στη γραμμή παραγωγής δεν έσβησε ποτέ και η φλόγα που σιγόκαιγε στην καρδιά των πιστών οπαδών της ιαπωνικής φίρμας άρχισε να φουντώνει στο άκουσμα ότι οι Ιάπωνες κατοχύρωσαν ένα νέο λογότυπο για ένα νέο brand.

Μάλιστα, πριν ακόμα κάτσει η σκόνη και στεγνώσει το μελάνι, σκίτσα τα οποία διέρρευσαν από το ιαπωνικό γραφείο κατοχύρωσης εφευρέσεων, ρίχνουν φως στο μυστικό project της Mazda ή αν προτιμάτε σε εκείνο το αυτοκίνητο που πρόκειται να διαδεχθεί τα θρυλικά RX.

Mazda RX

Το RX-Vision το οποίο αποκάλυψε η Mazda το 2015 και επανέφερε σε ψηφιακή μορφή για τις ανάγκες ενός video game θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση της εξέλιξης του νέου coupe της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Χιροσίμα, ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι η ειλημμένη απόφαση των Ιαπώνων να επαναφέρουν το θρυλικό RX στη γραμμή παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προαναφέραμε, η πιθανότητα να δούμε ξανά ένα κινητήρα Wankel να κινεί τους τροχούς ενός Mazda είναι απειροελάχιστη, ακόμα και ως ένα ηλεκτρικό και δη RWD sportscar, το νέο RX θα μπορούσε να αναρριχηθεί για μία ακόμα φορά στην κορυφή της αυτοκινητικής πυραμίδας.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ