Mazda: Οι παγκόσμιες διακρίσεις που δείχνουν την ιαπωνική υπεροχή

Mazda CX-60

Η Mazda έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνοντας μια σειρά από διακρίσεις που δείχνουν την υπεροχή της σε κάθε σχεδόν τομέα.

Η Mazda είναι ένας κατασκευαστής που καταφέρνει, παρά το μικρό του σχετικά μέγεθος, να συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια βραβεία και διακρίσεις κερδίζοντας παράλληλα τους ανταγωνιστές της σε σημαντικούς τομείς όπως είναι η υψηλή αξιοπιστία, η ποιότητα κατασκευής, το design και η τεχνολογία ασφάλειας και άνεσης.

Στο επίκεντρο της ανάδειξης της ιαπωνικής υπεροχής της Mazda σε παγκόσμια κλίμακα βρίσκεται η σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της. Χάρη σε αυτή οι Ιάπωνες έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 350 συνολικά βραβεία για τον σχεδιασμό και την καινοτομία των αυτοκινήτων τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη μεγάλη διάκριση της Mazda το 2021 ήρθε όταν το MX-5 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βγήκε πρώτο στις προτιμήσεις των αναγνωστών του auto motor und sport στην ψηφοφορία «Best Cars», κατακτώντας επίσης και την πρώτη θέση στην κατηγορία «Convertibles Import» μπροστά από την Bentley Continental GT Convertible και τη Ferrari Portofino.

Επίσης το 2021, στο θεσμό «The Best Brands in all Classes 2021» της γερμανικής Auto Bild, το Mazda MX-5 πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των κάμπριο μοντέλων κάτω από 50.000 ευρώ, κερδίζοντας παράλληλα για τρίτη συνεχή φορά και την πρωτιά στην κατηγορία τιμής. Στη συνολική βαθμολογία το roadster της Mazda βρέθηκε μπροστά από μοντέλα όπως το Audi A5 Cabriolet και το Ford Mustang Convertible.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ σημαντική είναι και η διάκριση «Wertmeister 2021» (Πρωταθλητής υπολειμματικής αξίας 2021) που κατέκτησε το Mazda CX-30 από την Auto Bild και τον ανεξάρτητο ειδικό φορέα αξιολόγησης τιμών Schwacke, αφού η έκδοση CX-30 e-SkyactivG 2.0 M Hybrid αξιολογήθηκε ότι διατηρεί την αξία της περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μεσαίο SUV που διατίθεται στη Γερμανία.

Από τις διακρίσεις της Mazda το 2021 δεν θα μπορούσε να λείψει και το κορυφαίο της SUV στην Ευρώπη, το CX-5. Το ιαπωνικό μεσαίο SUV πέρασε με μεγάλη επιτυχία το τεστ αντοχής των 100.000 χιλιομέτρων που διοργάνωσε η Auto Bild, επιτυγχάνοντας μάλιστα βαθμολογία που δεν έχει ποτέ άλλοτε σημειωθεί στο συγκεκριμένο τεστ αντοχής.

Επιπλέον αυτού το Mazda CX-5 έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία ασφάλειας στις νεότερες και πιο αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του αμερικάνικου ανεξάρτητου οργανισμού IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), επιβεβαιώνοντας έτσι την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ανανεωμένο μέσα στη χρονιά Mazda 2 απέδειξε και στην πράξη την υψηλή οικονομία που προσφέρει στην έκδοσή του με τον βελτιωμένο κινητήρα Skyactiv-G 1,5 λίτρων και 75 ίππων, αφού στις δοκιμές Green NCAP πήρε 3,5 αστέρια για την απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, όντας έτσι ένα από τα τρία οχήματα εσωτερικής καύσης της μάρκας που ενώ δεν διαθέτουν υβριδικό σύστημα του απονέμεται η διάκριση των 3,5 αστεριών. Μόνο τα 100% ηλεκτρικά μοντέλα (BEV) και plug-in ηλεκτρικά (PHEV) έχουν επιτύχει υψηλότερες βαθμολογίες Green NCAP.

Η πιο σημαντική ίσως διάκριση που απέσπασε η Mazda τη χρονιά που μας πέρασε ήταν η ανάδειξή της ως η δεύτερη πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων, στην ετήσια έρευνα αξιοπιστίας του Consumer Reports.

Η ανεξάρτητη έρευνα εστιάζει σε όλα όσα πήγαν στραβά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων τον προηγούμενο χρόνο, και χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να προβλέψει πόσο αξιόπιστα θα είναι τα αυτοκίνητα που θα πουληθούν την επόμενη χρονιά. Στη περσινή έρευνα συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες περισσότερων από 300.000 χιλιάδων αυτοκινήτων από 28 διαφορετικούς κατασκευαστές, με την παραγωγή τους να λαμβάνει μέρος μεταξύ 2000 και 2021.

Το 2020 ήταν μία επίσης σημαντική χρονιά σε επίπεδο διακρίσεων με τον SKyactiv-X κινητήρα των Ιαπώνων να κατακτά το βραβείο «Technobest» του θεσμού Autobest. Η εν λόγω τεχνολογία βραβεύτηκε εκείνη τη χρονιά και από το γερμανικό περιοδικό auto motor und sport.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα δεκάδες βραβεία σχεδιασμού που έχει κερδίσει η ιαπωνική εταιρεία ξεχωρίζει το «best of the best» που απέσπασε το 2019 από τον φημισμένο θεσμό Red Dot Design, για τη σχεδίαση του Mazda3. Οι Ιάπωνες επανέλαβαν την επιτυχία τους το 2020 με το CX-30 και το βραβείο «car design».

Στα παραπάνω προστίθεται και το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού που πήραν οι Ιάπωνες για το μικρομεσαίο μοντέλο τους την ίδια χρονιά από το γερμανικό περιοδικό auto motor und sport.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας που πωλούνται στην ελληνική αγορά έχουν καταφέρει να αξιολογηθούν με πέντε αστέρια στις δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP.

Το τελευταίο αυτοκίνητο των Ιαπώνων που το κατάφερε, περνώντας μάλιστα από τις νέες και πιο αυστηρές δοκιμασίες, ήταν το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 το οποί και απέσπασε πολύ υψηλές βαθμολογίες και στους επί μέρους τομείς αξιολόγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ