Μαύρος πάγος: Ο πιο «ύπουλος» εχθρός των οδηγών –Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

mavros pagos

Τρομακτικές μπορεί να είναι οι συνέπειες από την οδήγηση σε «μαύρο πάγο», ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί στο οδόστρωμα ως επακόλουθο της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει τη χώρα μας.

Πολλοί θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος εχθρός για τον οδηγό κατά το σφυροκόπημα του χιονιά που έχει φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είναι το χιόνι. Η συγκεκριμένη αντίληψη, ωστόσο, είναι εσφαλμένη δεδομένου ότι o μεγαλύτερος κίνδυνος ελλοχεύει από τον «μαύρο πάγο».

Πρόκειται για νερό που έχει παγώσει πάνω στο οδόστρωμα, δημιουργώντας ένα πολύ λεπτό «φιλμ». Tο τελευταίο είναι ακραία ολισθηρό και ταυτόχρονα δεν είναι εύκολα εντοπίσιμο και ως εκ τούτου οι οδηγοί θεωρούν ότι το οδόστρωμα είναι στεγνό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις «παγίδες» που κρύβει ο «μαύρος πάγος» δείχνει ένα βίντεο από τρομακτικό περιστατικό που συνέβη πριν από λίγα χρόνια στη Νότια Κορέα, κάτι από το οποίο φαίνεται πως μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμου με αφορμή την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας.

Λόγω της μεγάλης ολισθηρότητας του δρόμου, δεκάδες οδηγοί έχασαν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί μία καραμπόλα.

Ένας άντρας ο οποίος – ενδεχομένως- είχε εμπλακεί στο συμβάν κάνει σήματα στους οδηγούς των οχημάτων που πλησιάζουν στο σημείο, ώστε να επιβραδύνουν.

Οι οδηγοί βυθίζουν το πόδι τους στο φρένο, αλλά εξαιτίας του μαύρου πάγου, οι προσπάθειές τους αποδεικνύονται μάταιες, με τα αυτοκίνητά τους να προσκρούουν με μανία στα στηθαία ασφαλείας ή στα ακινητοποιημένα οχήματα που είχαν εμπλακεί στην καραμπόλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που, ωστόσο, σοκάρει είναι η προσπάθεια του πεζού άντρα να γλιτώσει από τα εκτός ελέγχου οχήματα, τα οποία περνούν με μεγάλη ταχύτητα «ξυστά» από δίπλα του.

Τι πρέπει να κάνουμε κατά την οδήγηση σε μαύρο πάγο

- Οδηγούμε με χαμηλή και σταθερή ταχύτητα
- Αποφεύγουμε τα απότομα φρενάρισματα
- Οδηγούμε με απαλές κινήσεις στο τιμόνι ώστε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ