Νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη -Ποια μάρκα ψάχνει μέρος στην ήπειρό μας

MG αυτοκίνητα success story 2023 πωλήσεις

Ο «γίγαντας» της Κίνας ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία επί ευρωπαϊκού εδάφους την οποία επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει με την κατασκευή νέου εργοστασίου.

Τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης δείχνουν αποφασισμένες να ταράξουν οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες πραγματοποιούν δυναμικό μπάσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας έτοιμες να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τις παραδοσιακές δυνάμεις.

Ένας από τους κολοσσούς από την Κίνα που ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του είναι η SAIC, με αιχμή του δόρατος τη θυγατρική μάρκα MG που διάγει τον δικό της «χρυσό αιώνα».

SAIC MOTOR
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδιάψευστο μάρτυρα συνιστούν οι πωλήσεις της επί ευρωπαϊκού εδάφους, που το 2022 ανήλθαν σε 114.000 οχήματα, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 116% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η MG διαγράφει ακόμα καλύτερη εμπορική πορεία και όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμη να πετύχει νεό ρεκόρ σε επίπεδο πωλήσεων.

Ένας από τους πολιορκητικούς κριούς της εταιρείας είναι το MG4 EV, ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο σε hatchback αμάξωμα που αυξάνει συνεχώς τη δημοφιλία του, έχοντας ως παράσημο στο «πέτο» του τα πέντε αστέρια που έλαβε στον τελευταίο για το 2022 κύκλο δοκιμών του EuroNCAP.

MG4

Η τεράστια επιτυχία που γνωρίζει η MG φαίνεται πως έχει ανοίξει την «όρεξη» της SAIC, η οποία, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, βρίσκεται σε αναζήτηση τοποθεσίας προκειμένου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση έσκασε σαν… βόμβα, με πολλά ξένα δημοσιογραφικά Μέσα να αναφέρουν ότι στο εργοστάσιο της SAIC θα παράγονται μοντέλα που φέρουν το έμβλημα της MG.

Το BBC ωστόσο ήρθε σε επικοινωνία με εκπρόσωπο της μητρικής εταιρείας, η οποία κατέστησε σαφές ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση σχετικά με το ποιας μάρκας αυτοκίνητα θα παράγονται στη νέα μονάδα.

MG εργοστάσιο

«Έχουμε πολλές μάρκες, συμπεριλαμβανομέων των MG, IΜ και Maxus. Ακόμα μελετάμε ποια αυτοκίνητα θα βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσώρας η SAIC παράγει τα μοντέλα της σε εργοστάσια στην Κϊνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, την Ινδία και την Κίνα, ενώ μόλις βρεθεί η κατάλληλη τοποθεσία, στη λίστα θα προστεθεί και η Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ