Στο φως μάντρα αυτοκινήτων γεμάτη σπάνιους θησαυρούς

New York Supercars Graveyard

Ένα «νεκροταφείο» γεμάτο με supercars εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, ή και εκατομμυρίων, είναι κρυμμένο σε μια μάντρα της κομητείας του Malboro στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ - ενώ ένα αντίστοιχο υπάρχει και στο Ντουμπάι.

Πολλά από τα αυτοκίνητα αυτά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, και αν θέλει κανείς να σκαλίσει τα ίχνη τους θα πρέπει να αναζητήσει τους εύπορους πρώην ιδιοκτήτες τους - που δεν είχαν το χρόνο ή τη διάθεση ή ακόμα και το κίνητρο να ασχοληθούν μαζί τους, και προτίμησαν να απαλλαχθούν από αυτά, έστω και με μεγάλο κόστος, πουλώντας τα όπως ήταν διαλυμένα στον ιδιοκτήτη της μάντρας, Copart Newburgh.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που μαζεύουν σκόνη στη στοιχειωμένη αυτή νεοϋορκέζικη συλλογή βρίσκονται σύγχρονες Ferrari και Lamborghini, μια παλιά μυθική Shelby Cobra Daytona, μυθικά αυτοκίνητα από τη Bentley μέχρι τη Bristol Cars, ένα κλασσικό βρετανικό ταξί, κι ακόμη η Proton Perdana του Δρ. Mahathir Mohammad, πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας, που την είχε στείλει στη Βρετανία για να βοηθήσει στην εξέλιξη μιας έρευνας υβριδικών καυσίμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παρατημένα αυτοκίνητα, με σοβαρές ζημιές -και ορισμένα μάλιστα έχοντας ανασυρθεί από το βυθό κάποιας λίμνης ή της θάλασσας- περιμένουν να βρουν τους νέους τους ιδιοκτήτες, που θα θελήσουν να μπουν στη δαπανηρή διαδικασία αναστήλωσής τους.

Στην περίπτωση του αντίστοιχου «νεκροταφείου» υπεραυτοκινήτων στο Ντουμπάι, πολλά εκεί είναι άθικτα διότι εγκαταλείφθηκαν από τολμηρούς επιχειρηματίες που έχασαν τα πάντα και έφυγαν σε μια νύχτα από το Εμιράτο για να αποφύγουν τη σύλληψη και τη φυλακή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλα εγκαταλείψθηκαν από πλούσιους Άραβες που απλώς βαριούνταν να ασχοληθούν με τη μεταπώλησή τους. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι στο Ντουμπάι εγκαταλείπονται μέχρι και 3.000 Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Rolls-Royce, Mercedes και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα και supercars, τα οποία εν συνεχεία πωλούνται σε χαμηλές τιμές και γίνονται περιζήτητα. Κι αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του παραλογισμού, τι είναι;

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ