The American Dream: Το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο επέστρεψε στη ζωή (video)

το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Η σκουριά έτρωγε επί μήνες το αμάξωμα του American Dream, μέχρι που εμφανίστηκαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν στην επιβλητική λιμουζίνα τη στοργή που στερήθηκε επί χρόνια.

Μια λιμουζίνα ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη. Η επιβλητική της εμφάνιση, οι πληθωρικές διαστάσεις της, και η απορία σχετικά με τους VIP επιβάτες που στρογγυλοκάθονται στο πολυτελές σαλόνι της, προσδίδουν στα συγκεκριμένα οχήματα μια ξεχωριστή υπόσταση που τα διαφοροποιεί πλήρως από τα υπόλοιπα τετράτροχα.

Υπάρχει, όμως, και μια λιμουζίνα που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο όχημα, παρεκκλίνοντας από κάθε αυτοκινητικό κανόνα. Πρόκειται για το “American Dream”, ένα θεόρατο όχημα 30,54 μέτρων, δηλαδή περίπου 6 φορές μακρύτερο από τη Mercedes S-Class με το μακρύ μεταξόνιο. Ή 12 φορές μεγαλύτερο από ένα smart Fortwo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήκος της μαγνητίζει τα βλέμματα, ενώ ήταν ικανό να τις χαρίσει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες την 1η Μαρτίου 2022, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε η ίδια από το 1986.

american dream limouzina

Το Όνειρο έγινε πραγματικότητα

Το Αμερικανικό Όνειρο πραγματώθηκε το 1986 στην πόλη Μπέρμπανγκ της Καλιφόρνια, δια χειρός του μηχανικού-θρύλου Jay Ohrberg. Έχοντας ως βάση της μια Cadillac Eldorado η θεόρατη λιμουζίνα αρχικά έφτανε τα 18,28 μέτρα, “καθόταν” σε 26 τροχούς, και αντλούσε κίνηση από ένα ζεύγος V8 κινητήρων, τοποθετημένους στο μπροστινό και πίσω μέρος.

Αδιαμφισβήτητα, οι επιβλητικές διαστάσεις του American Dream, το καθιστούν σε ένα αυτοκινητικό θαύμα, αλλά από την άλλη, δημιουργούσαν και κάποιους περιορισμούς, όπως είναι η απομάκρυνση από μια θέση στάθμευσης, με όπισθεν.Το πρόβλημα λύθηκε δια της δημιουργίας δύο τμημάτων όπου μπορεί να οδηγηθεί, στις δύο άκρες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τροχοπέδη, φυσικά, θα ήταν και η κυκλοφορία της στα στενά των πόλεων από που θα παραλάμβανε τους έχοντες και κατέχοντες πελάτες της, αλλά τελικά το πρόβλημα ξεπεράστηκε μέσω της κατασκευής της λιμουζίνας σε δύο κομμάτια, ενωμένα στη μέση με ένα έναν μεντεσέ ο οποίος της χάριζε την απαραίτητη ευελιξία.

american dream limouzina

Όσον αφορά τα κομφόρ που προσφέρει, το Αμερικανικό Όνειρο έχει χαρακτηριστεί ως ένα κινητό παλάτι. Και όχι άδικα, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια μεγάλη πισίνα με δυνατότητες κατάδυσης, τζακούζι, μπανιέρα, mini γήπεδο γκολ, ελικοδρόμιο, ενώ δύναται να φιλοξενήσει πάνω από 75 άτομα.

Το αυτοκινητικό θαύμα βίωνε στιγμές δόξας, κατέχοντας επί χρόνια μια θέση ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά τετράτροχα δημιουργήματα. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, η φήμη του άρχιζε να εξασθενεί. Οι απαγορευτικές σχετικά με το παρκάρισμα διαστάσεις του και παρακμάζουσα ζήτηση για one-of-a-kind αυτοκίνητα από τις χολιγουντιανές παραγωγές, συνέβαλαν στον παραγκωνισμό της Αμερικανικού Ονείρου, το οποίο άρχισε να σκουριάζει αβοήθητο σε μια αποθήκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
american dream limouzina

Τα βάσανα του μοντέλου έλαβαν τέλος, όταν εμφανίστηκε ο Manning, ένας συλλέκτης αυτοκινήτων που εντόπισε το αυτοκίνητο να… ζητά βοήθεια στο eBay. Ο Manning κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να αναγεννήσει τη λιμουζίνα, αλλά καμία προσπάθεια δεν τελεσφόρησε. Και επομένως αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στο μοντέλο.

Το 2019 εμφανίστηκε ο Michael Dezer ο οποίος έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και μια πρωτοφανή θέληση να παρέχει στο Αμερικανικό Όνειρο τη στοργή που επί χρόνια στερήθηκε. 

american dream limouzina
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Dezer μετέφερε το αυτοκίνητο στη Φλόριντα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης, στην οποία συνέδραμε και ο Manning. Η αγαστή συνεργασία και οι ατελείωτες εργατοώρες των δύο ανδρών τελικά τελεσφόρησαν, και το American Dream, προβάλλει πιο ζωντανό από ποτέ. Έτοιμο να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του κάθε VIP πελάτη που θα ζητήσει τις υπηρεσίες του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ