Εμανουέλ Μακρόν: Ποιο μυστικό κρύβουν τα ελαστικά του θωρακισμένου SUV του;

DS 7 Elysee 1

O Πρόεδρος της Γαλλίας επισκέφτηκε την Διεθνή Έκθεση του Παρισιού με το ολοκαίνουργιο DS 7 του, το οποίο όμως διέθετε μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στις τέσσερις γωνίες του.

Η έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι άνοιξε το πρωί της Δευτέρας τις πύλες του και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στα εγκαίνια για να δει από κοντά τις εξελίξεις στην τεχνολογία και την αυτοκίνηση.

DS 7 Elysee 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Μακρόν έφτασε στον εκθεσιακό χώρο με το νέο προεδρικό του αυτοκίνητο, ένα ειδικά κατασκευασμένο DS 7. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιουλίου στο πλαίσιο της εθνικής παρέλασης.

Το συγκεκριμένο DS 7 είναι το ανανεωμένο που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι, αλλά όπως είναι ευκόλως κατανοητό έχει ορισμένες σημαντικές διαφορές σε σχέση με αυτά που κοσμούν τις εκθέσεις της γαλλικής εταιρείας. Έτσι λοιπόν, πέρα από την προβλεπόμενη θωράκιση και τα εξωτερικά διακοσμητικά, το προεδρικό DS 7 έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 20 εκ. για να προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση και ευρυχωρία στον Γάλλο Πρόεδρο.

DS 7 Elysee 3

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση στους δημοσιογράφους που τον υποδέχτηκαν, ήταν τα ελαστικά του υπηρεσιακού αυτοκινήτου. Το προεδρικό DS 7 ήταν εφοδιασμένο με ταϊβανέζικα ελαστικά μάρκας Nankang που δεν φημίζονται ιδιαίτερα για τις επιδόσεις τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι απόρησαν που το νέο θωρακισμένο SUV του Προέδρου τους δεν ήταν εφοδιασμένο με ελαστικά της γαλλικής Michelin ή κάποιας άλλης γνωστής εταιρείας που συνεργάζεται με την DS Automobiles.

DS 7 Elysee 4

Σε ερώτησή τους προς του γραφείο Τύπου της κυβερνήσεως, οι επικοινωνιολόγοι αρνήθηκαν να δώσουν σαφή απάντηση και να διαφωτίσουν το θέμα. Για την ακρίβεια είπαν ότι πρόκειται για «κρατικό μυστικό».

Σύμφωνα όμως με αναφορές στον γαλλικό Τύπο, τα συγκεκριμένα ελαστικά της Nankang είναι λίγο «διαφορετικό», καθώς είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ειδικά για θωρακισμένα αυτοκίνητα. Η δομή του είναι αρκετά ενισχυμένη και μπορεί να αντέξει πολλά χτυπήματα, και φυσικά το αυξημένο βάρος της κατασκευής.

DS 7 Elysee 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το ελαστικά αυτά είναι τεχνολογίας run-flat για ευνόητους λόγους, ενώ σύμφωνα με το γραφείο κινήσεως του προεδρικού γκαράζ δεν υπολείπονται σε χαρακτηριστικά ασφάλειας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η Michelin εργάζεται ήδη πάνω σε ένα νέο ελαστικό που θα συμβαδίζει με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η προεδρική ασφάλεια και σύντομα θα το δούμε να εξοπλίζει το θωρακισμένο DS 7 του Γάλλου Προέδρου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ