Τι θα συμβεί αν βάλω μαγειρικό λάδι στον κινητήρα μου (Video)

τι θα γίνει αν ρίξω μαγειρικό λάδι σε κινητήρα 2023 video

Αν για οποιοδήποτε λόγο έχετε σκεφτεί να αναμίξετε το λιπαντικό του κινητήρα σας με μαγειρικό λάδι σε περίπτωση ανάγκης, αυτό το video θα σας λύσει την απορία.

Τα λιπαντικά για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σχεδιάζονται ειδικά για την συγκεκριμένη χρήση και εγγυώνται την μακροζωία και την εύρυθμη λειτουργία του.

Λόγω των διαφορετικών πρόσθετων που χρησιμοποιεί, ο κάθε κατασκευαστής λιπαντικών συστήνει να μην αναμιγνύονται με λιπαντικά άλλου κατασκευαστή καθώς αυτό θα μειώσει σημαντικά την διάρκεια ζωής τους, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει και φθορές στον κινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατασκευαστές συνιστούν επίσης στους οδηγούς να μην αναμιγνύουν ούτε διαφορετικού τύπου λιπαντικά που ανήκουν στη γκάμα τους καθώς και σε αυτή την περίπτωση μειώνεται δραστικά ο κύκλος ζωής τους, ενώ μπορεί να προκληθεί βλάβη στον κινητήρα.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που θέλει να αναμίξει κάποιος λιπαντικό που υπάρχει ήδη μέσα σε έναν κινητήρα με μαγειρικό λάδι καθώς τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.

Σύμφωνα και με το video που ακολουθεί, ο ιδιοκτήτης ενός δίλιτρου diesel Peugeot 306 αποφάσισε να ρίξει πέντε λίτρα μαγειρικό λάδι στον κινητήρα του αυτοκινήτου του γιατί το χρειαζόταν απαραίτητα, ενώ δεν είχε μαζί του κανονικό λιπαντικό κινητήρα.

Το αποτέλεσμα που θα δείτε σίγουρα θα σας αποθαρρύνει από οποιαδήποτε παρόμοια σκέψη, πόσο μάλλον πράξη, αφού η επισκευή του κινητήρα πρέπει να κόστισε πολλά εκατοντάδες ευρώ στον ιδιοκτήτη του γαλλικού hatchback.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί πάντως ότι ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορεί να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα με μαγειρικό λάδι, εφόσον έχει καθαριστεί εντελώς από το λιπαντικό που έφερε πριν και έχει αλλαχθεί επίσης και το φίλτρο του λαδιού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ