Λουκέτο σε μεγάλη εταιρεία κατασκευής οχημάτων -Όλες οι λεπτομέρειες

Λουκετο κατασκευαστή

Προστασία από τους πιστωτές ώστε να αναζωογονήσει τα οικονομικά της επιδιώκει η εταιρεία κατασκευής «πράσινων» οχημάτων.

Η Proterra υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για προστασία από τους πιστωτές σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την οικονομική της κατάσταση. Κατά την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας, η εταιρεία δεσμεύεται να διατηρήσει κανονικές επιχειρηματικές λειτουργίες και να αξιοποιήσει την ευκαιρία να βελτιστοποιήσει τις σειρές προϊόντων της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Reuters σημείωσε ότι: «Η Proterra, της οποίας η αξία των μετοχών έπεσε σχεδόν στο μισό μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης, κατέγραψε τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις της τα οποία υπολογίζονται από 500 εκατομμύρια δολάρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η εταιρεία είχε αγοραία αξία 362 εκατομμυρίων δολαρίων από το τελευταίο κλείσιμο. Τον Ιανουάριο του 2021, η Proterra αποτιμήθηκε σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σε μια συμφωνία συγχώνευσης με μια άλλη εταιρεία».

Η Proterra σχετικά με την κατάθεση αίτησης πτώχευσης και προστασίας από τους πιστωτές της επισήμανε ότι: «Η Proterra ανακοίνωσε ότι η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να μεγιστοποιήσει την αξία της επιχείρησής της και να ενισχύσει τις δυνατότητες κάθε σειράς προϊόντων της. Για να το κάνει αυτό, η Proterra έχει υποβάλει εθελοντικά αίτηση προστασίας σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ στην Περιφέρεια του Ντέλαγουερ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική της θέση μέσω ανακεφαλαιοποίησης ή πώλησης συνεχούς δραστηριότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί στη συνήθη πορεία των εργασιών καθώς προχωρά σε αυτή τη διαδικασία και σχεδιάζει να καταθέσει τις συνήθεις προτάσεις στο Πτωχευτικό Δικαστήριο για χρήση υφιστάμενου κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής μισθών και παροχών των εργαζομένων και αποζημίωσης πωλητών και προμηθευτών σε προχωρημένη βάση σύμφωνα με τους κανόνες του Κεφαλαίου 11, διασφαλίζοντας παράλληλα την επιχειρηματική συνέχεια για τους πελάτες.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Proterra κ. Gareth Joyce δήλωσε ότι: «Η Proterra βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των καινοτομιών που οδηγούν την ηλεκτροκίνηση επαγγελματικών οχημάτων. Γνωρίζουμε ότι κατασκευάζουμε κορυφαία στον κλάδο προϊόντα που θέλουν και χρειάζονται οι πελάτες μας.

Το θεμέλιο που έχουμε δημιουργήσει έχει θέσει τις βάσεις για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε ολόκληρη τη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων στο σύνολό της και αναγνωρίζουμε τις μεγάλες δυνατότητες σε όλες τις προσφορές προϊόντων μας να επιτρέψουν αυτόν τον σημαντικό μετασχηματισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναλαμβάνουμε δράση για να διαχωρίσουμε κάθε σειρά προϊόντων μέσω της διαδικασίας αναδιοργάνωσης του Κεφαλαίου 11 για να μεγιστοποιήσουμε τις ανεξάρτητες δυνατότητές τους.

Ενώ οι καλύτερες τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στην κατηγορία μας έχουν θέσει ένα βιομηχανικό πρότυπο, έχουμε αντιμετωπίσει διάφορους αντίθετους ανέμους της αγοράς και μακροοικονομικά προβλήματα, που έχουν επηρεάσει την ικανότητά μας να κλιμακώνουμε αποτελεσματικά όλες τις ευκαιρίες μας ταυτόχρονα. Καθώς τα επαγγελματικά οχήματα επιταχύνονται προς την ηλεκτροκίνηση, ανυπομονούμε να εστιάσουμε την προσοχή μας ως κορυφαίος προμηθευτής τεχνολογίας μπαταριών EV προς όφελος των πολλών ενδιαφερομένων μας».

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ