Λουκέτο σε γερμανικό εργοστάσιο λίγο πριν τα εγκαίνια –Για ποιο λόγο κατέβασε ρολά;

Eberspacher factory 1

Η γερμανική εταιρεία αναγκάστηκε να πουλήσει το νέο της εργοστάσιο πριν προλάβει να το εγκαινιάσει.

Παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός κατασκευαστής είχε μεγάλα σχέδια και προχώρησε στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου για την υλοποίησή τους, η μείωση του ενδιαφέροντος για τα ηλεκτρικά μοντέλα είχε σαν αποτέλεσμα το πρόωρο λουκέτο.

Ως γνωστό, η αυτοκίνηση αλλάζει με πολύ γρήγορο ρυθμό και μαζί αλλάζουν και οι προσδοκίες των εταιρειών λόγω της αυξημένης ζήτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και ο Όμιλος Eberspacher που «ακύρωσε» τη λειτουργία του νέου του εργοστασίου στη Βουλγαρία.

Eberspacher factory 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γερμανική εταιρεία Brose είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό και ασχολείται με την προμήθεια αναλώσιμων για αυτοκίνητα. Απασχολεί περισσότερους από 33.000 υπαλλήλους, αλλά λόγω της κατάστασης στον κλάδο, θα πρέπει να απολύσει τουλάχιστον το ένα δέκατο εξ αυτών.

Πρόκειται για μια θλιβερή ιστορία, η οποία αντικατοπτρίζει πολύ έντονα το πόσο περίπλοκη είναι η κατάσταση των ευρωπαϊκών εταιρειών που ασχολούνται με την αυτοκίνηση τη σήμερον εποχή.

Σύμφωνα με τη γερμανική Wirtschaftswoche, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντικατοπτρίζεται έντονα στις δραστηριότητες των προμηθευτών των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Και η κατάσταση αλλάζει τόσο γρήγορα που ο Όμιλος Eberspacher αναγκάστηκε να πουλήσει το νέο του εργοστάσιο, το οποίο ξεκίνησε να χτίζει μόλις πέρυσι και υποτίθεται ότι θα τελείωνε πρόσφατα.

Eberspacher factory 3

Το αποτέλεσμα είναι το εργοστάσιο να αλλάξει χέρια πριν ακόμα εγκαινιαστεί και αρχίσει να παράγει μηχανικά μέρη. Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αρκετά στελέχη των εταιρειών του Ομίλου και ορισμένοι Βούλγαροι πολιτικοί, έβγαλαν την κλασική φωτογραφία με τα φτυάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν εμβαδό 17 στρεμμάτων και για αρχή θα έβγαιναν από την γραμμή παραγωγής του ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες. Θα απασχολούσε 500 εργάτες και αργότερα θα γινόταν το κύριο εργοστάσιο της εταιρείας για την κατασκευή αντλιών θερμότητας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Eberspacher factory 4

Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει μειωθεί, με αποτέλεσμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μην τηρήσουν τις αρχικές παραγγελίες εξαρτημάτων και ο Όμιλος Eberspacher να ακυρώσει την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου.

Στην αρχή, τα στελέχη του Ομίλου είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν σε αναβολή των εγκαινίων, αλλά τελικά προχώρησαν σε πωλητήριο του πρόσφατα ολοκληρωμένου εργοστασίου της.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ