Νέο «λουκέτο» στην αυτοκινητοβιομηχανία -Ποιος κατασκευαστής κατέβασε ρολά;

Πτώχευση αυτοκινητοβιομηχανίας

Σχεδόν έναν μήνα μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση στην έκθεση τεχνολογίας του Las Vegas, ένας πολλά υποσχόμενος κατασκευαστής περνά σε καθεστώς χρεωκοπίας, αναστέλλοντας τις πληρωμές των υπαλλήλων της.

Άσχημα είναι τα νέα για τους φίλους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς ένας από τους πολλά υποσχόμενους κατασκευαστές ηλιακών οχημάτων «κατεβάζει» ρολά, μπαίνοντας σε καθεστώς χρεωκοπίας.

Πρόκειται για την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία που από το περίφημο ηλιακό αυτοκίνητο της Lightyear, το οποίο παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμο να περάσει στη γραμμή παραγωγής, πραγματοποιώντας την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση τεχνολογία τους Las Vegas στην αρχή του έτους, φαίνεται πως περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lightyear

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, η είδηση ότι η Lightyear αναστέλλει την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με σκοπό να εξελίξει ένα πιο προσιτό-ηλεκτρικό τετράτροχο έκανε τον γύρο του κόσμου, κανείς ωστόσο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ολλανδική εταιρεία, η οποία φιλοδοξούσε να αλλάξει τον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, θα χρεοκοπούσε.

Η ολλανδική startup εταιρεία έχει ήδη αναστείλει της πληρωμές προς τους υπαλλήλους της και το μέλλον της είναι πλέον αβέβαια, παρά το γεγονός ότι το Lightyear ήταν μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγής.

«Όπως ανακοινώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, έπρεπε να υποβάλουμε το αίτημα για την έναρξη της αναστολής των διαδικασιών πληρωμής σε σχέση με την Atlas Technologies BV, την εταιρεία μας που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή Lightyear», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lightyear

Μολονότι το αίτημα της υπαγωγής στο καθεστώς της χρεοκοπίας αφορά εκείνη την εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του οχήματος, ο κίνδυνος να συμπαρασύρει ολόκληρο το εγχείρημα, αφήνοντας στον δρόμο του περίπου 500 υπαλλήλους που συμμετέχουν σε αυτό είναι ορατός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το project της παραγωγής του πρώτου ηλιακού αυτοκινήτου της Lightyear ήταν φιλόδοξο, μιας και η τιμή διάθεσής του στην αγορά προσέγγιζε τα 300.000 ευρώ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ολλανδική εταιρεία πήρε την απόφαση να στρέψει το βλέμμα της σε πιο προσιτά και βιώσιμα projects, τα οποία ωστόσο μάλλον θα πρέπει να περιμένουν μετά και το αίτημα πτώχευσης το οποίο κατατέθηκε στις ολλανδικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ