Νέο λουκέτο για γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία -Ποιος κατασκευαστής κατεβάζει ρολά

Λουκέτο σε εργοστάσιο της Volkswagen

Δύσκολες ώρες για μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες είχε λάβει τα εγκωμιαστικά σχόλια του Olaf Scholz.

Αίτημα για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης κατέθεσε μια πολλά υποσχόμενη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δραστηριοποιείτο στην κατασκευή επαγγελματικών βαν.

Πρόκειται για την εταιρεία B-ON η οποία είχε αναλάβει την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Streetscooter, το οποίο χρησιμοποιείται από τα Γερμανικά Ταχυδρομεία και κατασκευαζόταν σε εργοστάσιο στην πόλη Düren, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας.

Η εν λόγω εξέλιξη έχει σκάσει σαν κεραυνός εν αιθρία, μιας και τα οικονομικά αποτελέσματα του περασμένου έτους (σ.σ. πρώτος χρόνος ζωής της B-ON) εξέπεμπαν υγεία, μιας και ο τζίρος της ανήλθε σε 114 εκατ. ευρώ, δίχως ωστόσο να αναφέρονται τα κέρδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
b-on

Παράλληλα, το 2022 είχαν παραχθεί 2.477 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ για το τρέχον έτος είχε ανακοινωθεί ότι γινόντουσαν διαπραγματεύσεις για την πώληση περίπου 30.000 οχημάτων.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο, τα εργοστάσιο της εταιρείας είχε επισκεφτεί ο καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Β-ΟΝ ως εταιρεία-πρώτυπο στην ηλεκτροκίνηση.

Τα αίτια της χρεοκοπίας και η επόμενη μέρα

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ανακοίνωση χρεοκοπίας της B-ON, η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα στην προμήθεια κάποιων αναγκαίων εξαρτημάτων για τα οχήματά της, που προκάλεσαν την παύση της παραγωγής, και στη συνέχεια την αδυναμία να διευθετήσει τις οικονομικές της υποχρεώσης.

b-on olaf scholz
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση, βέβαια, διευκρινίζεται ότι η B-OΝ δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να πετάξει… λευκή πετσέτα. «Η παραγωγή θα πρέπει να ξαναρχίσει σύντομα. Είχαμε ήδη αρχικές συζητήσεις με πελάτες και προμηθευτές για αυτό το σκοπό, οι οποίες θα συνεχιστούν εντατικά τις επόμενες ημέρες», εξήγησε ο Dirk Wegener, προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η αρνητική αυτή εξέλιξη για τη B-ON επηρεάζει 78 εργαζομένους της εταιρείας και περίπου 170 ανθρώπους που εργάζονται στο εργοστάσιο στο Düren , το οποίο ανήκει στην εταιρεία Neapco.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ