«Λουκέτο» σε ασφαλιστική εταιρεία -Τι γίνεται με τους πελάτες στην Ελλάδα

κίνηση στους δρόμους αυτοκίνητα

«Λουκέτο» και ανάκληση άδειας λειτουργίας της Euroins Romania του Ομίλου Eurohold. Τι μέλλει γενέσθαι με τους Έλληνες ασφαλισμένους.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Euroins Romania, την οποία επέβαλε η Ρυθμιστική και Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που έχει ταράξει τα λιμνάζοντα της ρουμανικής -και ευρωπαϊκής- ασφαλιστικής αγοράς, δεδομένου ότι η Euroins Romania αποτελούσε τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία σε δύναμη στη χώρα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με ανακοίνωση της Euroins Ελλάδος δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πελάτες της τους οποίους διαβεβαιώνει ότι ως αποτέλεσμα της εποπτείας που ασκείται από την Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (FSC) της Βουλγαρίας δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που αφορούν στη φερεγγυότητα των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου Euroins Insurance Group AD ή του Ομίλου συνολικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, σε επίπεδο Ομίλου, η Eurohold ανακοίνωσε ότι όλες οι θυγατρικές εταιρείες  και επιχειρήσεις της θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Euroins ασφαλιστική εταιρεία

Η ανακοίνωση της Euroins Ελλάδος

«Η Euroins Ελλάδος διαβεβαιώνει τους πελάτες και τους συνεργάτες της ότι δεν υφίσταται καμία απολύτως επίπτωση στη λειτουργία της από τις εξελίξεις στη γνωστή διαμάχη των ρυθμιστικών αρχών της Ρουμανίας με τη Euroins Romania.

Η μητρική εταιρεία της Euroins Ελλάδος, Euroins Bulgaria AD, συνεχίζει επίσης απρόσκοπτα την αναπτυξιακή της πορεία η οποία επιβεβαιώνεται από τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της. Σημειώνεται ότι το οικονομικό έτος 2022, κατέγραψε κύκλο εργασιών 231,916 εκατ. ευρώ (+32% vs. 2021).

Προς επίρρωση των ανωτέρω, η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (FSC) της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Euroins Romania δεν ασκεί ασφαλιστική δραστηριότητα στη Βουλγαρία και ότι η απόφαση της ρουμανικής εποπτικής αρχής δεν επηρεάζει τους ασφαλισμένους στις βουλγαρικές ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Euroins Insurance Group AD.

Διαβεβαιώνει δε ότι, ως αποτέλεσμα της εποπτείας που ασκείται από την FSC, δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που αφορούν στη φερεγγυότητα των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου Euroins Insurance Group AD ή του Ομίλου συνολικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επίπεδο Ομίλου, η Eurohold εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Όλες οι θυγατρικές εταιρείες και επιχειρήσεις της Eurohold οι οποίες έχουν παρουσία στις 11 χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, πλην της Ρουμανίας, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους σύμφωνα με τα επιχειρησιακά τους σχέδια για το τρέχον έτος.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της εποπτικής αρχής στην Ρουμανία εις βάρος της Euroins Romania, ο Όμιλος έχει ήδη εκκινήσει διαδικασίες προσφυγής κατά της απόφασης στα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.»

Η Euroins Ελλάδος δεσμεύτηκε επίσης ότι θα ενημερώνει εγκαίρως τους πελάτες και τους συνεργάτες της για κάθε νέα εξέλιξη».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ